Fantom FTM

Rank #78 Websajt Dokumetacija GIT

Fantom Cena (FTM) -0.57%

$0.2970

Šta je Fantom (FTM)? Fantom je platforma pametnog ugovora usmerenog acikličnog grafa (DAG) koja nudi programe za decentralizovano finansiranje (DeFi) programerima koristeći sopstveni algoritam konsenzusa po meri. Zajedno sa sopstvenim tokenom FTM, Fantom teži rešavanju problema povezanih sa platformama pametnih ugovora, posebno brzinom transakcija, za koju programeri kažu da su je smanjili na manje od […]

FTM/USD Cena Uživo

Fantom Kurs

(FTM) Kurs
24 Sata-0.57%
7 Dana-3.42%
30 Dana25.59%
60 Dana54.87%
90 Dana39.96%

Šta je Fantom (FTM)?

Fantom je platforma pametnog ugovora usmerenog acikličnog grafa (DAG) koja nudi programe za decentralizovano finansiranje (DeFi) programerima koristeći sopstveni algoritam konsenzusa po meri.

Zajedno sa sopstvenim tokenom FTM, Fantom teži rešavanju problema povezanih sa platformama pametnih ugovora, posebno brzinom transakcija, za koju programeri kažu da su je smanjili na manje od dve sekunde.

Fondacija Fantom, koja nadgleda ponudu proizvoda Fantom, prvobitno je stvorena 2018. godine, lansiranje OPERA-e, Fantomove glavne mreže, u decembru 2019. godine.

Ko su osnivači Fantoma?

Fondaciju Fantom osnovao je južnokorejski informatičar dr Ahn Biung Ik. Trenutno je izvršni direktor platforme Michael Kong.

Tim koji stoji iza Fantoma ima bogato iskustvo prvenstveno na polju razvoja celog bloka blokova, a cilj mu je bio stvoriti platformu pametnih ugovora koja privileguje skalabilnost, decentralizaciju i sigurnost.

Prema njegovoj zvaničnoj veb stranici, Fantomov tim takođe čine specijalni inženjeri, naučnici, istraživači, dizajneri i preduzetnici. Zaposleni su locirani širom sveta, što odgovara etosu distribuirane platforme.

Šta čini Fantom jedinstvenim?

Fantom pokušava da koristi novi mehanizam konsenzusa izgrađen od ogrebotina kako bi olakšao DeFi i srodne usluge na osnovu pametnih ugovora.

Mehanizam, Lachesis, obećava mnogo veći kapacitet i finalizaciju transakcija u trajanju od dve sekunde, zajedno sa poboljšanjima bezbednosti tradicionalnih platformi zasnovanih na dokazima o ulozima (PoS).

Podudarajući se sa Ethereumom, projekat se obraća programerima koji žele da primene decentralizovana rešenja. Prema njegovoj zvaničnoj literaturi, njegova misija je da „omogući kompatibilnost između svih transakcionih tela širom sveta“.

Njegov interni PoS token, FTM, čini okosnicu transakcija i omogućava prikupljanje naknada i aktivnosti ulaganja, zajedno sa korisničkim nagradama koje potonji predstavlja.

Kroz prodaju tokena u 2018. godini, Fantom je prikupio skoro 40 miliona dolara za finansiranje razvoja.

Kako kupiti Fantom (FTM)?

Fantom (FTM) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Fantom Vesti