EOS EOS

Rank #21 Websajt Dokumetacija GIT

EOS Cena (EOS) 3.04%

$0.5384

Šta je EOS? EOS je platforma koja je dizajnirana da omogući programerima da naprave decentralizovane aplikacije (ukratko poznate i kao DApps.) Cilj projekta je relativno jednostavan: programerima učiniti što jednostavnijim prihvatanje blockchain tehnologije – i osigurati da je mreža lakša za upotrebu od rivala. Kao rezultat toga, pružaju se alati i niz obrazovnih resursa koji […]

EOS/USD Cena Uživo

EOS Kurs

(EOS) Kurs
24 Sata3.04%
7 Dana8.05%
30 Dana-22.01%
60 Dana-30.58%
90 Dana-28.10%

Šta je EOS?

EOS je platforma koja je dizajnirana da omogući programerima da naprave decentralizovane aplikacije (ukratko poznate i kao DApps.)

Cilj projekta je relativno jednostavan: programerima učiniti što jednostavnijim prihvatanje blockchain tehnologije – i osigurati da je mreža lakša za upotrebu od rivala. Kao rezultat toga, pružaju se alati i niz obrazovnih resursa koji podržavaju programere koji žele brzo da naprave funkcionalne aplikacije.

Ostali prioriteti uključuju isporuku većeg nivoa skalabilnosti od ostalih blok-lanaca, od kojih neki mogu da obrade manje od desetak transakcija u sekundi.

EOS takođe ima za cilj da poboljša iskustvo za korisnike i preduzeća. Iako projekat pokušava da obezbedi veću sigurnost i manje trenja za potrošače, takođe se bori za otključavanje fleksibilnosti i usaglašenosti za preduzeća.

Blok lanac je pokrenut još u junu 2018. godine.

Ko su osnivači EOS-a?

EOS platformu razvila je kompanija Block.one, a njen beli papir su napisali Daniel Larimer i Brendan Blumer.

Obojica su i dalje članovi izvršnog tima Block.one-a, a Blumer je izvršni direktor, a Daniel Larimer tehnički direktor.

Blumer je serijski preduzetnik, a jedan od njegovih prvih poduhvata bio je prodaja virtuelne imovine za video igre. Zatim je osnovao Okai.com, digitalno fokusiranu agenciju za promet nekretnina u Hong Kongu.

Larimer je softverski programer koji je takođe pokrenuo seriju kripto poduhvata. Uključuju platformu za kripto trgovanje BitShares i Steem blockchain.

Par se upoznao 2016. i sledeće godine osnovao Block.one.

Šta čini EOS jedinstvenim?

U određenoj meri možete tvrditi da EOS teži stvaranju bliskosti sa svojim korisnicima. Dok je EOS.IO verovatno najbolji u poređenju sa operativnim sistemom poput Vindovs-a ili iOS-a, EOS je kripto valuta koja pokreće mrežu.

Prema kompaniji, ona ima kapacitet da udovolji zahtevima stotina, ako ne i hiljada DApps-a – čak i ako ih koristi značajan broj ljudi. Kaže se da je paralelno izvršavanje, kao i modularni pristup, pokretač ove efikasnosti.

U jedinstvenom preokretu, vlasnici tokena imaju mogućnost da glasaju za proizvođače blokova – kao i za druga pitanja poput nadogradnje protokola.

Nažalost, neke od najprepoznatljivijih karakteristika EOS-a su one koje se određenim kritičarima najmanje ne sviđaju. Postoje oni koji tvrde da opsežno uključivanje Block.one-a u ovaj projekat znači da je prilično centralizovan – a neki tvrde da je ovo suprotno od onoga što su blockchains i criptocurrencies trebali postići.

Kako kupiti EOS (EOS)?

EOS (EOS) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

EOS Vesti

https://twitter.com/block_one_