Enjin Coin ENJ

Rank #75 Websajt Dokumetacija GIT

Enjin Coin Cena (ENJ) -4.17%

$0.1621

Šta je Enjin Coin (ENJ)? Enjin Coin je projekat Enjin-a, kompanije koja nudi ekosistem međusobno povezanih igara na sreću, zasnovanih na blockchain-u. Enjinova glavna ponuda je Enjin Netvork, platforma za društvene igre putem koje korisnici mogu da kreiraju veb lokacije i klanove, ćaskaju i hostuju virtuelne prodavnice predmeta. Enjin omogućava programerima igara da tokeniziraju stavke […]

ENJ/USD Cena Uživo

Enjin Coin Kurs

(ENJ) Kurs
24 Sata-4.17%
7 Dana6.24%
30 Dana-33.07%
60 Dana-42.22%
90 Dana-54.58%

Šta je Enjin Coin (ENJ)?

Enjin Coin je projekat Enjin-a, kompanije koja nudi ekosistem međusobno povezanih igara na sreću, zasnovanih na blockchain-u. Enjinova glavna ponuda je Enjin Netvork, platforma za društvene igre putem koje korisnici mogu da kreiraju veb lokacije i klanove, ćaskaju i hostuju virtuelne prodavnice predmeta.

Enjin omogućava programerima igara da tokeniziraju stavke u igri na Ethereum blockchain-u. Koristi Enjin Coin, ERC-20 token, da podrži digitalna sredstva izdata pomoću njegove platforme, što znači da se predmeti mogu kupovati, prodavati i trgovati stvarnom vrednošću.

Enjin Coin je prvi put najavljen u julu 2017. godine, a na mrežnoj mreži Ethereum je pokrenut u junu 2018. godine.

Enjin Coin (ENJ) je digitalno skladište vrednosti koje se koristi za vraćanje vrednosti imovine blokova kao što su nezamenljivi tokeni (NFT). Svako sredstvo kovano pomoću platforme Enjin sadrži ENJ, izvor kovanja koji se zaključava u NFT-ima i uklanja iz prometa. Kovanje blockchain sredstava sa ENJ-om pruža razne prednosti stvaraocima i korisnicima:

Ulije im rezervnu vrednost
Osigurava njihovu transparentnost i oskudicu
Daje im likvidnost
Pruža korisnost u igrama i aplikacijama
Antiinflaciono
Enjinova funkcionalnost „topljenja“ omogućava korisnicima da u bilo kom trenutku unište svoju blokovsku imovinu kako bi iznutra preuzeli vrednost ENJ.

Enjin blockchain ekosistem ima za cilj da ponudi softverske proizvode koji olakšavaju svima razvoj, trgovinu, monetizaciju i tržište blockchain-om.

Osnovan 2009. godine, Enjin ima korene u industriji igara na sreću, s prvim proizvodom kompanije, platformom igračke zajednice nazvanom Enjin Netvork, koja je tokom decenije porasla na 20 miliona korisnika.

U 2017. godini, nakon ICO-a, Enjin se nametnuo kao vodeći programer ekosistema blokčejna, gradeći paket softverskih proizvoda koji omogućavaju bilo kome da lako kova, upravlja, trguje, distribuira i integriše blokčejn imovinu.

Enjin-ov suosnivač Vitek Radomski napisao je kod za jedan od prvih nezamenljivih tokena (NFT), a takođe je i koautor standarda ERC-1155 Ethereum token.

Izgrađen na vrhu lančane infrastrukture, ekosistem Enjin omogućava programerima i kompanijama svih veličina da koriste tokenizovana digitalna sredstva kao deo svojih akvizicija, zadržavanja, angažovanja i monetizacije. Ekosustav Enjin podstiče Enjin Coin (ENJ), kripto valuta koja se koristi za potporu vrednosti blokčein imovine.

Ko su osnivači Enjin Coin-a?

Enjin su kao platformu zajednice igara osnovali 2009. godine Makim Blagov i Vitek Radomski, a Blagov je postao izvršni direktor i preuzeo odgovornost za kreativni smer kompanije, a Radomski je bio glavni tehnički direktor, odgovoran za tehnički razvoj svojih proizvoda. Blagov je za sebe rekao da ima iskustva u kreativnom režiranju, marketingu i upravljanju i dizajniranju softverskih projekata.

Ideju o uvođenju blokčejna u Enjin prvi je predložio Radomski nakon što se 2012. godine zainteresovao za Bitcoin (BTC), na kraju ubedivši kompaniju da to prihvati kao opciju plaćanja. Nakon što je saznao o Ethereumu i pametnim ugovorima, odlučio je da želi da stvori svoj sopstveni softver integrisan u blokčejn. Radomski je takođe autor standarda tokena ERC-1155, novog standarda za tokene izdate od Ethereum-a koji je uveden u junu 2018. godine, dovršen u junu 2019. godine i koristi se za kovanje zamenljivih i nefungemijskih tokena.

Šta čini Enjin Coin jedinstvenim?

Prema suosnivaču Radomskom, Enjin Coin je jedinstven po tome što svaki token iskovan sa Enjin Platform, blokchein platformom za razvoj imovine kompanije koja je pokrenuta u februaru 2020. godine, direktno podržava ENJ, dajući stavke u igri stvarnu likvidnost. Na sličan način, Blagov je izjavio da je kompanija usredsređena na usvajanje, rekavši da zamišlja budućnost u kojoj milioni igrača koriste digitalne predmete podržane od Enjin Coin-a, a da nisu ni znali da oni postoje.

Enjin Coin koristi seriju pametnih ugovora na koje programeri igara šalju ENJ za kovanje novih, jedinstvenih zamenljivih ili nefungibilnih ERC-1155 tokena. Ovim tokenima se može trgovati na Enjin Marketplace-u, koje je pokrenuto u septembru 2019. godine, ili u bilo kom trenutku zameniti za njihov podržavajući ENJ. Kako se kova više prilagođenih tokena, toliko se ENJ uklanja iz ekosistema, što ga čini sve ređim.

Prema njegovoj beloj knjizi, Enjin Coin koristi seriju procesa kako na lancu tako i van njega. Kada se transakcija završi u okviru ekosistema Enjin, Pouzdana platforma kontaktira pametne novčanike korisnika, a veb lokacija ili igra se odmah ažuriraju rezervnim mestom ili neprodajnom verzijom digitalne stavke dok transakciju ne verifikuje Ethereum blockchain.

Kako kupiti Enjin Coin (ENJ)?

Enjin Coin (ENJ) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Enjin Coin Vesti