Elrond EGLD

Rank #56 Websajt Dokumetacija GIT

Elrond Cena (EGLD) 0.00%

$0.00000000

Šta je Elrond (EGLD)? Elrond je blockchain protokol koji želi da ponudi izuzetno brzu brzinu transakcija korišćenjem oštrenja. Projekat se opisuje kao tehnološki ekosistem za novi Internet, koji uključuje fintech, decentralizovane finansije i Internet stvari. Njegova platforma za izvršenje pametnih ugovora je navodno sposobna za 15.000 transakcija u sekundi, šest sekundi kašnjenja i transakcioni trošak […]

EGLD/USD Cena Uživo

Elrond Kurs

(EGLD) Kurs
24 Sata0.00%
7 Dana0.00%
30 Dana0.00%
60 Dana0.00%
90 Dana0.00%

Šta je Elrond (EGLD)?

Elrond je blockchain protokol koji želi da ponudi izuzetno brzu brzinu transakcija korišćenjem oštrenja. Projekat se opisuje kao tehnološki ekosistem za novi Internet, koji uključuje fintech, decentralizovane finansije i Internet stvari. Njegova platforma za izvršenje pametnih ugovora je navodno sposobna za 15.000 transakcija u sekundi, šest sekundi kašnjenja i transakcioni trošak od 0,001 dolara.

Blockchain ima izvorni token poznat kao eGold ili EGLD, koji se koristi za plaćanje mrežnih naknada, ulog i nagrađivanje validatora.

Elrond je prvi put najavljen u avgustu 2019, a njegova glavna mreža je puštena u rad u julu 2020.

Ko su osnivači Elronda?

Elronda su krajem 2017. godine zajedno sa Lucianom Todeom osnovali braća Beniamin i Lucian Mincu kao rešenje problema skalabilnosti blockchain-a, za koji su smatrali da je najteži problem sa kojim se industrija suočava.

Pre Elronda, Beniamin i Lucian Mincu osnovali su MetaChain Capital, fond za ulaganje digitalnih sredstava, a Beniamin Mincu je bio izvršni direktor, a Lucian Mincu kao glavni tehnološki direktor. Njih dvoje su takođe osnovali ICO Market Data, agregator informacija o početnoj ponudi kovanica.

Beniamin Mincu je takođe bio odgovoran za proizvode, marketing i zajednicu za blockchain platformu NEM od 2014. do 2015. godine, pored toga što je rani investitor u projekte kao što su Zillika (ZIL), Tezos (KSTZ), Brave and Binance. Lucian Mincu ima dodatno iskustvo kao inženjer informacione tehnologije i specijalista za bezbednost, radeći sa Uhrenverk 24, Cetto i Liebl Sistems.

Todea je serijski tehnološki preduzetnik koji je prethodno osnovao i služio kao izvršni direktor kompanije Soft32, stranice za pregled i preuzimanje softvera i partner mobilnePai, aplikacije za mobilno plaćanje. Takođe je anđeoski investitor, ulažući u tehnološku kompaniju za biometriju TipingDNA i računovodstvenu platformu SmartBill.

Šta čini Elrond jedinstvenim?

Elrond sebe opisuje kao blockchain platformu za novu internet ekonomiju, decentralizovane aplikacije i upotrebu u preduzećima. Njegova glavna prodajna tačka je velika skalabilnost, navodeći da je to prva mreža blokova u kojoj su implementirani svi podaci o stanju, mreži i transakcijama. Prema svom ekonomskom listu, on pokušava da izgradi svoj ekosistem i uspostavi EGLD kao imovinu koja čuva vrednost.

Da bi postigla ovaj cilj, mreža radi na 2.169 čvorova za validaciju podeljenih u četiri krhotine: tri izvršne delove, sposobne za 5.400 transakcija u sekundi, i jednu koordinacionu delove, „Metachain“. Elrondova adaptivna arhitektura osetljivosti stanja u potpunosti razbija stanje, transakcije i mrežu. Može se skalirati dodavanjem dodatne krhotine kada je potreba za protokom nezadovoljena. Testirano je da pokreće 263.000 TPS u javnom okruženju sa 1.500 čvorova iz 29 zemalja grupisanih u 50 krhotina.

Da bi se povećalo usvajanje, projekat takođe podržava programere koji grade platformu, omogućavajući im da zarade 30% od naknada za pametne ugovore kao honorar.

Kompanija održava isporuku EGLD tokena da bi uložila u mrežu tokom prve godine, pri čemu čvorovi za validator dobijaju 36% procenta na godišnjem nivou.

Kako kupiti Elrond (EGLD)?

Elrond (EGLD) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Elrond Vesti

https://twitter.com/elrondnetwork