DigiByte DGB

Rank #81 Websajt Dokumetacija GIT

DigiByte Cena (DGB) 2.82%

$0.01327

Šta je DigiBite (DGB)? DigiBite (DGB) je platforma za kreiranje blokova i sredstava otvorenog koda. Razvoj je počeo u oktobru 2013. godine, a genezni blok njegovog DGB tokena miniran je u januaru 2014. godine kao vilica Bitcoin-a (BTC). Dugogodišnji javni blockchain i kriptovaluta, DigiBite koristi pet različitih algoritama za poboljšanje sigurnosti, a prvobitno je imao […]

DGB/USD Cena Uživo

DigiByte Kurs

(DGB) Kurs
24 Sata2.82%
7 Dana7.62%
30 Dana-1.31%
60 Dana49.45%
90 Dana68.60%

Šta je DigiBite (DGB)?

DigiBite (DGB) je platforma za kreiranje blokova i sredstava otvorenog koda. Razvoj je počeo u oktobru 2013. godine, a genezni blok njegovog DGB tokena miniran je u januaru 2014. godine kao vilica Bitcoin-a (BTC).

Dugogodišnji javni blockchain i kriptovaluta, DigiBite koristi pet različitih algoritama za poboljšanje sigurnosti, a prvobitno je imao za cilj poboljšanje sigurnosti, kapaciteta i brzine transakcija Bitcoin blockchain-a.

DigiBite se sastoji od tri sloja: pametnog ugovora „App Store“, javne knjige i osnovnog protokola koji sadrži čvorove koji komuniciraju sa relejnim transakcijama.

Ko su osnivači DigiBite-a?

DigiBite je stvorio Jared Tate, takođe poznat kao „DigiMan“, koji je nadgledao njegovu metamorfozu od razvoja do trenutne postavke pre nego što je objavio da se privremeno povlači sa svoje funkcije u maju 2020. godine.

Tate se od tada vratio, a od septembra 2020. izgleda da je ponovo usko povezan sa rastom DigiBite-a.

Tateova biografija navodi da je bio povezan sa Bitcoin-om od 2012. godine nadalje i da je autor prve knjige koju je napisao osnivač blok-lanca „Blockchain 2035: The Digital DNA of Internet 3.0“.

Operacije DigiBite-a ne zavise samo od programera, već i od DigiBite Foundation, volonterske organizacije zadužene da nadgleda očuvanje projekta. Treća grupa volontera, tim za informisanje DigiBite-a, odgovorna je za marketinške i promotivne aktivnosti.

Šta čini DigiBite jedinstvenim?

DigiBite je modifikacija Bitcoin-a koja ima za cilj diverzifikaciju mogućnosti sigurnosti, brzine i kapaciteta.

Njegova prva inkarnacija bila je kao blockchain otvorenog koda i povezana kripto valuta, DGB. Mreža ima pet odvojenih algoritama koji pomažu u održavanju sigurnosti i sprečavaju ASIC rudare da prekomerno upravljaju snagom.

Kasnije se pojavila još jedna ponuda, DigiAssets, čiji je matični token DGB. DigiAssets apeluje na one programere koji žele da pokrenu digitalna sredstva, decentralizovane aplikacije (DApps) i kodiraju potrebne odgovarajuće pametne ugovore.

Sve upravljačke strukture za DigiBite rade se na dobrovoljnoj osnovi, u skladu sa tezom da mreža treba da bude otvorena i javno dostupna. Naknade za transakcije u DGB-u plaćaju se rudarima za potvrđivanje verifikacije blokova.

Kako kupiti DigiByte (DGB)?

DigiByte (DGB) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

DigiByte Vesti