Decred DCR

Rank #61 Websajt Dokumetacija GIT

Decred Cena (DCR) 2.69%

$13.29

Šta je Decred (DCR)? Decred (DCR) je kriptovaluta zasnovana na blockchain-u, pokrenuta u februaru 2016. Decred token i protokol stvoreni su kako bi se olakšalo otvoreno upravljanje, interakcija u zajednici i politici održivog finansiranja. Prema zvaničnom belom listu, Decred je stvoren na takav način da zajednica odobrava sve transakcije i promene napravljene u vezi sa […]

DCR/USD Cena Uživo

Decred Kurs

(DCR) Kurs
24 Sata2.69%
7 Dana-2.22%
30 Dana-12.08%
60 Dana-36.72%
90 Dana-42.97%

Šta je Decred (DCR)?

Decred (DCR) je kriptovaluta zasnovana na blockchain-u, pokrenuta u februaru 2016. Decred token i protokol stvoreni su kako bi se olakšalo otvoreno upravljanje, interakcija u zajednici i politici održivog finansiranja.

Prema zvaničnom belom listu, Decred je stvoren na takav način da zajednica odobrava sve transakcije i promene napravljene u vezi sa protokolom. Otuda ne postoji način da veliki vlasnici Decred-a manipulišu radom protokola. Na Decred je snažno uticao na Bitcoin i koristio je mnoge osnovne principe originalnih kripto vrednosti.

Ko su osnivači Decreda?

Glavna pokretačka snaga stvaranja Decred-a je preduzeće pod nazivom Compani 0. Njegova misija je da koristi mogućnosti blockchain tehnologije za stvaranje bolje zaštite ličnih podataka i za uvođenje organizacionih sloboda u projekte.

Jake Iocom-Piatt je osnivač i izvršni direktor kompanije 0. Trenutno služi kao vođa projekta za projekat Decred. Njegovo bavljenje kriptovalutom i blockchain tehnologijom traje više od deset godina. Kod koji je napisao Jake Iocom-Piatt korišten je u sastavu nekoliko projekata povezanih sa Bitcoin-ima, uključujući stvaranje Lightning Netvork Daemon-a.

Marco Peereboom je glavni tehnički direktor kompanije 0. Direktor je nadzornik nekoliko timova na projektu Decred, uključujući razvoj, bezbednost i infrastrukturu. Karijera gospodina Peerebooma uključuje pozicije u kompaniji poput Dell-a, gde je bio viši arhitekta. U kompaniji 0 je više od pet godina, a njegovo učešće u projektu Decred od suštinskog je značaja za uspešno lansiranje kripto vrednosti.

Šta čini Decred jedinstvenim?

Decred je inovativan projekat jer se kladi na decentralizovanu prirodu blockchain tehnologija kako bi proširio monopol nad statusom glasa u samom projektu. Jedan od glavnih ciljeva protokola Decred je da se osigura da svi nosioci DCR imaju jednaku količinu moći odlučivanja i da velike institucije ne mogu da zaokrenu glasove u svoju korist.

Uvođenjem glasanja vlasnika tiketa, Decred osigurava da će ljudi koji imaju dovoljno DCR imati priliku da učestvuju u glasovima u vezi sa budućnošću kompanija / tokena i poslovanjem. Decred je takođe stvorio namensku platformu za glasanje pod nazivom Politeia, koja omogućava korisnicima da učestvuju u glasanju, podnose predloge i započinju diskusije.

I ne samo to, već da bi osigurao ta glasačka prava, Decred koristi hibridni mehanizam konsenzusa, koji kombinuje i model dokazivanja rada (PoV) i model dokazivanja udela (PoS).

Kako kupiti Decred (DCR)?

Decred (DCR) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.