Decentraland MANA

Rank #67 Websajt Dokumetacija GIT

Decentraland Cena (MANA) 2.42%

$0.3268

Šta je Decentraland (MANA)? Decentraland (MANA) se definiše kao platforma za virtuelnu stvarnost koju pokreće Ethereum blockchain koja omogućava korisnicima da kreiraju, doživljavaju i unovčavaju sadržaj i aplikacije. U ovom virtuelnom svetu korisnici kupuju zemljišne parcele do kojih mogu kasnije da se kreću, nadograđuju i unovčavaju. Decentraland je pokrenut nakon početne ponude kovanica (ICO) od […]

MANA/USD Cena Uživo

Decentraland Kurs

(MANA) Kurs
24 Sata2.42%
7 Dana6.82%
30 Dana-19.24%
60 Dana-20.32%
90 Dana-24.05%

Šta je Decentraland (MANA)?

Decentraland (MANA) se definiše kao platforma za virtuelnu stvarnost koju pokreće Ethereum blockchain koja omogućava korisnicima da kreiraju, doživljavaju i unovčavaju sadržaj i aplikacije.

U ovom virtuelnom svetu korisnici kupuju zemljišne parcele do kojih mogu kasnije da se kreću, nadograđuju i unovčavaju.

Decentraland je pokrenut nakon početne ponude kovanica (ICO) od 24 miliona dolara koja je sprovedena 2017. Virtuelni svet je lansirao zatvorenu beta verziju 2019. godine i otvoren za javnost u februaru 2020. Od tada su korisnici stvorili širok spektar iskustava na svojim parcele LAND-a, uključujući interaktivne igre, opsežne 3D scene i mnoštvo drugih interaktivnih iskustava.

Decentraland koristi dva tokena: MANA i LAND. MANA je ERC-20 token koji se mora spaliti da bi se stekli nezamenljivi ERC-721 LAND tokeni. MANA tokeni se takođe mogu koristiti za plaćanje niza avatara, nosive opreme, imena i još mnogo toga na tržištu Decentraland.

Ko su osnivači Decentralanda?

Decentraland su zajedno osnovali Ariel Meilich i Esteban Ordano – obojica su napustili glavne pozicije u projektu, ali i dalje rade zajedno sa Decentralandom kao savetnici.

Ariel Meilich je prethodno imao ulogu voditelja projekta u Decentralandu između 2017. i 2020. godine, i serijski je preduzetnik koji je osnovao nekoliko drugih startupa, uključujući onlajn prevodilačku agenciju i CRM platformu. Takođe je radio kao analitičar u Charles River Ventures-u, istaknutom rizičnom fondu Silicijske doline.

S druge strane, Esteban Ordano je bivši tehnološki lider Decentralanda i ima dugu i raznovrsnu istoriju u prostoru kriptovaluta, radeći kao softverski inženjer u BitPai, Inc., savetnik Matic Netvork-a i nakratko upravljao sopstvenom firmom za razvoj pametnih ugovora poznatom kao Rešenja pametnih ugovora.

Esteban je takođe zaslužan za suosnivanje kompanije Zeppelin Solutions, osnovane kompanije za tehnološku infrastrukturu blok-lanaca.

Iako Ariel i Estaban više ne vode projekat, razvoj Decentralanda i dalje traje, a napore usmjerava nedavno osnovana Decentraland fondacija.

Šta čini Decentraland jedinstvenim?

Decentraland je stvoren za kreatore sadržaja, preduzeća i pojedince koji traže novi umetnički medij, poslovnu priliku ili izvor zabave.

Ukupno, svet igre Decentraland – nazvan „Metaverse“ – podeljen je na 90.601 pojedinačnih parcela ZEMLJIŠTA, od kojih je svaka predstavljena ERC-721 nezamenljivim žetonom. Svaka ZEMLJA je tačno 16m k 16m (100 kvadratnih metara) i može se naći na određenoj koordinati u Metaverse-u.

Iako su vlasnici ZEMLJIŠTA slobodni da svoju parcelu razviju u bilo šta što odaberu, veći deo Metaverse-a je široko podeljen na nekoliko okruga, od kojih svaki ima različitu veličinu i temu. Ovi okruzi su generisani pojedinačnim prodajnim mestima za MANA tokene i parcelama LAND-a u tim okruzima nije moguće trgovati.

Od januara 2021. godine, Aetheria sa temom ciberpunk-a je najveći okrug – obuhvata ukupno 8.008 ZEMLJIŠTA.

Decentraland je takođe jedan od sve većeg broja projekata koji koriste strukturu decentralizovane autonomne organizacije (DAO) za donošenje odluka o upravljanju. Kao rezultat toga, vlasnici MANA tokera kontrolišu kako će se svet Decentralanda ponašati predlažući i glasajući o ažuriranjima politika, specifičnostima predstojećih LAND aukcija i vrstama sadržaja koji su dozvoljeni u Metaverse-u.

Pored kreativnog prodajnog mesta, mnogi korisnici Decentralanda trenutno unovčavaju svoje ZEMLJIŠTE putem zakupa, oglašavanja i plaćenih iskustava. Isto tako, drugi korisnici ostvaruju prihod stvaranjem i prodajom predmeta na tržištu Decentraland za MANA tokene.

Kako kupiti Decentraland (MANA)?

Decentraland (MANA) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Decentraland Vesti