Cosmos ATOM

Rank #41 Websajt Dokumetacija GIT

Cosmos Cena (ATOM) 1.46%

$6.09

Šta je Cosmos (ATOM)? Ukratko, Cosmos se računa kao projekat koji rešava neke od „najtežih problema“ sa kojima se suočava blokchein industrija. Cilj mu je ponuditi protuotrov za „spore, skupe, skalabilne i štetne po životnu sredinu“ protokola za dokaz rada, poput onih koje koristi Bitcoin, nudeći ekosistem povezanih blok-lanaca. Ostali ciljevi projekta uključuju čineći blockchain […]

ATOM/USD Cena Uživo

Cosmos Kurs

(ATOM) Kurs
24 Sata1.46%
7 Dana0.68%
30 Dana-19.01%
60 Dana-29.32%
90 Dana-42.43%

Šta je Cosmos (ATOM)?

Ukratko, Cosmos se računa kao projekat koji rešava neke od „najtežih problema“ sa kojima se suočava blokchein industrija. Cilj mu je ponuditi protuotrov za „spore, skupe, skalabilne i štetne po životnu sredinu“ protokola za dokaz rada, poput onih koje koristi Bitcoin, nudeći ekosistem povezanih blok-lanaca.

Ostali ciljevi projekta uključuju čineći blockchain tehnologiju manje složenom i teškom za programere zahvaljujući modularnom okviru koji demistifikuje decentralizovane aplikacije. I na kraju, ali ne najmanje važno, protokol Interblockchain komunikacije olakšava blockchain mrežama međusobnu komunikaciju – sprečavajući fragmentaciju u industriji.

Poreklo Cosmosa može datirati iz 2014. godine, kada je osnovan Tendermint, glavni saradnik mreže. 2016. objavljen je beli papir za Cosmos – a sledeće godine je održana prodaja tokena. ATOM tokeni se zarađuju putem hibridnog algoritma za dokazivanje udela i pomažu u održavanju Cosmos Hub-a, vodećeg blok-lanca projekta. Ova kripto valuta takođe ima ulogu u upravljanju mrežom.

Ko su osnivači Cosmosa?

Suosnivači Tenderminta – ulaza u ekosistem Kosmosa – bili su Jae Kvon, Žarko Milošević i Ethan Buchman. Iako je Kvon i dalje naveden kao glavni arhitekta, ostavku na mesto generalnog direktora dao je 2020. I dalje tvrdi da je još uvek deo projekta, ali da se uglavnom fokusira na druge inicijative. Sada ga je na mestu izvršnog direktora Tenderminta zamenio Peng Zhong, a ceo odbor direktora je dobio prilično značajno osveženje. Njihovi ciljevi uključuju poboljšanje iskustva za programere, stvaranje entuzijastične zajednice za Cosmos i izgradnju obrazovnih resursa tako da veći broj ljudi bude svestan šta je ova mreža sposobna.

Šta Cosmos čini jedinstvenim?

Glavna briga nekih u kripto industriji usredsređena je na nivo fragmentacije viđen u blockchain mrežama. Postoje stotine, ali vrlo malo njih može međusobno da komunicira. Cosmos ima za cilj da ovo okrene na glavu omogućavanjem ovog.

Cosmos je opisan kao „Blockchain 3.0“ – i kao što smo ranije pomenuli, veliki cilj je osigurati da njegova infrastruktura bude jednostavna za upotrebu. U tu svrhu, komplet za razvoj softvera Cosmos fokusira se na modularnost. Ovo omogućava lako stvaranje mreže pomoću delova koda koji već postoje. Dugoročno se nada da će složene aplikacije kao rezultat toga biti jednostavno konstruisati.

Skalabilnost je još jedan prioritet, što znači da se znatno više transakcija može obraditi u sekundi nego više staromodnih blokova kao što su Bitcoin i Ethereum. Ako blockchains ikada žele da postignu opšte usvajanje, moraće da budu u stanju da se nose sa potražnjom, kao i sa postojećim kompanijama za obradu plaćanja ili veb lokacijama – ili da budu još bolji.

Kako kupiti Cosmos (ATOM)?

Cosmos (ATOM) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Cosmos Vesti