Compound COMP

Rank #47 Websajt GIT

Compound Cena (COMP) -3.97%

$46.75

Šta jeCompound (COMP)? Compound je DeFi protokol pozajmljivanja koji omogućava korisnicima da zarade kamatu na svoje kriptovalute deponujući ih u jedan od nekoliko bazena koje podržava platforma. Kada korisnik položi tokene u složeni fond, oni zauzvrat dobijaju cTokens. Ovi cTokeni predstavljaju ulog pojedinca u bazenu i mogu se koristiti za otkup osnovne kriptovalute koja je […]

COMP/USD Cena Uživo

Compound Kurs

(COMP) Kurs
24 Sata-3.97%
7 Dana0.33%
30 Dana-14.23%
60 Dana-15.13%
90 Dana-17.99%

Šta jeCompound (COMP)?

Compound je DeFi protokol pozajmljivanja koji omogućava korisnicima da zarade kamatu na svoje kriptovalute deponujući ih u jedan od nekoliko bazena koje podržava platforma.

Kada korisnik položi tokene u složeni fond, oni zauzvrat dobijaju cTokens. Ovi cTokeni predstavljaju ulog pojedinca u bazenu i mogu se koristiti za otkup osnovne kriptovalute koja je prvobitno deponovana u bazen u bilo kom trenutku. Na primer, deponovanjem ETH u bazen, zauzvrat ćete dobiti cETH. Vremenom se kurs ovih cTokena prema osnovnom sredstvu povećava, što znači da ih možete otkupiti za veći deo osnovnog sredstva nego što ste prvobitno uneli – tako se raspoređuje kamata.

Sa druge strane, zajmoprimci mogu da uzmu obezbeđeni zajam iz bilo kog složenog fonda deponovanjem kolaterala. Maksimalni odnos zajma i vrednosti (LTV) varira u zavisnosti od sredstva obezbeđenja, ali trenutno se kreće od 50 do 75%. Plaćena kamatna stopa varira u zavisnosti od pozajmljenog sredstva i zajmoprimci se mogu suočiti sa automatskom likvidacijom ako njihova kolateralna sredstva padnu ispod određenog praga održavanja.

Od pokretanja Compound mainnet-a u septembru 2018. godine, platforma je naglo porasla u popularnosti i nedavno je prešla više od 800 miliona dolara u ukupnoj zaključanoj vrednosti.

Ko su osnivači Compound?

Compound su 2017. godine osnovali Robert Leshner i Geoffrei Haies, obojica koji su prethodno radili u ulogama visokog profila u Postmates – mreži za dostavu hrane. Njih dvoje i dalje zauzimaju izvršne funkcije u Compound Labs, Inc – firmi za razvoj softvera koja stoji iza protokola Compound, a Leshner trenutno služi kao izvršni direktor, dok je Haies CTO.

Iako oba osnivača imaju iskustva sa osnivanjem uspešnih kompanija, Robert Leshner je posebno bio aktivan u pomaganju rasta blok-lanca i javno je investirao u popularne kripto platforme, uključujući Argent Vallet, Opin i Blockfolio.

Tim Složenog sada čini preko desetak pojedinaca – od kojih gotovo polovina rade kao inženjeri.

Šta čini Compound jedinstvenim?

Prema Compound-u, većina kripto valuta sedi besposleno na platformama za razmenu, ne radeći ništa za svoje vlasnike. Compound izgleda da će to promeniti svojom otvorenom platformom za pozajmljivanje, koja omogućava svima koji polože podržane Ethereum tokene da lako zarade kamate na svom stanju ili podignu obezbeđeni zajam – i to na potpuno nepoveren način.

Upravljanje zajednicom Compound-a izdvaja ga od ostalih sličnih protokola. Nosioci matičnog tokena upravljanja na platformi – COMP – mogu da predlože promene protokola, debatuju i glasaju da li će primeniti promene koje su predložili drugi – bez ikakvog učešća tima Compound. To može uključivati izbor za koje kripto valute treba dodati podršku, prilagođavanje faktora kolateracije i unošenje promena u distribuciju COMP žetona.

Ovi COMP tokeni se mogu kupiti na nezavisnim berzama ili se mogu zaraditi interakcijom sa protokolom Compound, na primer deponovanjem imovine ili podizanjem kredita.

Kako kupiti Compound (COMP)?

Compound (COMP) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Compound Vesti