BitTorrent BTT

Rank #46 Websajt Dokumetacija GIT

BitTorrent Cena (BTT) 0.00%

$0.00000000

Šta je BitTorrent (BTT)? BitTorrent je popularna peer-to-peer (P2P) razmena datoteka i torrent platforma koja se poslednjih godina sve više decentralizuje. Prvobitno objavljen u julu 2001. godine, BitTorrent je kupio blockchain platforma TRON u julu 2018. godine. Od svog sticanja, BitTorrent je dodao razne nove alate, sa namenskim matičnim tokenom kripto valute, BTT, objavljenim u […]

BTT/USD Cena Uživo

BitTorrent Kurs

(BTT) Kurs
24 Sata0.00%
7 Dana0.00%
30 Dana0.00%
60 Dana0.00%
90 Dana0.00%

Šta je BitTorrent (BTT)?

BitTorrent je popularna peer-to-peer (P2P) razmena datoteka i torrent platforma koja se poslednjih godina sve više decentralizuje.

Prvobitno objavljen u julu 2001. godine, BitTorrent je kupio blockchain platforma TRON u julu 2018. godine.

Od svog sticanja, BitTorrent je dodao razne nove alate, sa namenskim matičnim tokenom kripto valute, BTT, objavljenim u februaru 2019. BTT je pokrenut na sopstvenom bloku lanca TRON-a, koristeći svoj TRC-10 standard.

Prema svojoj službenoj literaturi, BitTorrent je trenutno „najveći decentralizovani P2P komunikacijski protokol“ na svetu.

Ko su osnivači BitTorrenta?

Originalni BitTorrent je zamisao Brama Koena, programera i preduzetnika koji je i sam od tada postao dobro poznat u areni kripto valuta.

Cohen je objasnio da je dizajnirao BitTorrent da uzurpira zastarelu industriju zabave, što je nabavu materijala učinilo sporim i skupim.

Platforma je imala višestruke pravne bitke, a Cohen je tvrdio da ne krši zakone o autorskim pravima omogućavajući korisnicima da međusobno dele datoteke poput muzike i filmova.

U 2018. godini TRON je završio akviziciju BitTorrenta, dovodeći BitTorrent pod kontrolu Justin Sun-a. Sun je poznat po tome što je priključio TRON kao kripto valutu i ​​njegovu blockchain tehnologiju, licitirajući 4,5 miliona dolara na dobrotvornoj aukciji za ručak sa Varrenom Buffettom (poznati anti-kripto-lik) i razgovor sa njim o kripto valuti.

TRON takođe stoji iza dodavanja kripto valute u BitTorrent, pošto je BTT token pušten na TRON-ovom blok-lancu. Ovaj potez bio je deo TRON-ovih napora da platformi doda dodatne decentralizovane funkcije.

Šta BitTorrent čini jedinstvenim?

Prvobitni cilj BitTorrenta bio je da poremeti zastarelu industriju zabave i kako potrošači dolaze do sadržaja.

Glavna meta bile su skupe i neefikasne distributivne mreže, čiji je originalni programer Bram Cohen video koristi u omogućavanju korisnicima Interneta da direktno distribuiraju sadržaj među sobom.

Početkom 2000-ih, BitTorrent je postao P2P platforma za razmenu datoteka, sa TRON-om u 2018. godini.

Pod TRON-om, BitTorrent je proširio svoju korisničku privlačnost na one koji su zainteresovani za decentralizovana rešenja i kriptovalute, kao i na sopstvenu bazu korisnika.

Među dodanim funkcijama su BitTorrent Speed, koji koristi BTT token kao deo svojih operacija.

BitTorrent se takođe razgranio na plaćene usluge, nudeći nekoliko „premium“ verzija svoje platforme koje uključuju VPN mogućnosti i pregledanje bez oglasa.

Kako kupiti BitTorrent (BTT)?

BitTorrent (BTT) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

BitTorrent Vesti