BitShares BTS

Rank #162 Websajt Dokumetacija GIT

BitShares Cena (BTS) 2.34%

$0.003855

Šta su BitShares (BTS)? BitShares je decentralizovana platforma dizajnirana da obezbedi efikasniju globalnu mrežu plaćanja i obično se koristi za sigurno trgovanje kripto valutama bez posrednika. Prvobitno je pokrenut u julu 2014. godine pod imenom ProtoShares (PTS), ali je preimenovan u BitShares (BTS) manje od godinu dana kasnije. Platformu pokreće BitShares (BTS) token, izvorni uslužni […]

BTS/USD Cena Uživo

BitShares Kurs

(BTS) Kurs
24 Sata2.34%
7 Dana0.28%
30 Dana1.97%
60 Dana-8.34%
90 Dana-37.64%

Šta su BitShares (BTS)?

BitShares je decentralizovana platforma dizajnirana da obezbedi efikasniju globalnu mrežu plaćanja i obično se koristi za sigurno trgovanje kripto valutama bez posrednika.

Prvobitno je pokrenut u julu 2014. godine pod imenom ProtoShares (PTS), ali je preimenovan u BitShares (BTS) manje od godinu dana kasnije.

Platformu pokreće BitShares (BTS) token, izvorni uslužni token koji se može koristiti u nekoliko svrha, uključujući stvaranje pametnih kovanica poznatih kao „BitAssets“, koji mogu imati razne parametre i mogu predstavljati praktično sve – kao što je npr. nagradni bodovi, kolateralizovani fiat-vezani žetoni i IOU.

BitShares platformom upravlja decentralizovana autonomna kompanija (DAC), koja omogućava vlasnicima BTS tokena da odluče o budućnosti platforme i odluče koje funkcije će sledeće dodati.

Radi na implementaciji blockchain-a otvorenog koda poznatoj kao Grafen, koja je navodno sposobna da obradi do 100.000 transakcija u sekundi (TPS) – što je čini bržom i od MasterCard-a i od VISA-e zajedno.

Od januara 2021. godine, BitShares je u procesu ponovnog pokretanja i u budućnosti će proći kroz nekoliko glavnih promena.

Ko su osnivači BitShares-a?

BitShares su 2013. godine osnovala neka od najvećih imena industrije kriptovaluta, među kojima su:

\ Daniel Larimer, vrsni softverski inženjer i suosnivač nekoliko drugih istaknutih blokčein poduhvata, uključujući EOS.IO, Block.one i Steemit. Larimer je cijenjeno ime u prostoru kriptovaluta i široko se smatra jednim od njegovih vodećih inovatora.

Charles Hoskinson, preduzetnik i matematičar, koji je jedan od prvobitnih osam suosnivača Ethereum-a – druge najuspešnije blockchain platforme (iza Bitcoin-a). Danas Hoskinson radi kao izvršni direktor kompanije Input Output HK (IOHK), kompanije za istraživanje i razvoj koja stoji iza kompanije Cardano (ADA).

Od januara 2021., osnovni tim BitShares-a sastoji se od 17 stalnih radnika, uz podršku više od 60 dugoročnih saradnika – koji pokrivaju čitav niz disciplina, uključujući ekonomsku i pravnu, administratorima sistema i visoko kvalifikovanim programerima.

Šta čini BitShares jedinstvenim?

Jedna od glavnih bitnih karakteristika BitShares-a je njegova integrisana decentralizovana platforma za razmenu kripto valuta (DEKS), koja omogućava korisnicima da trguju redovnim kriptovalutama, kao i tradicionalnijim finansijskim instrumentima (putem BitAssets-a) bez posrednika.

Zbog svog matičnog DEKS-a i podrške za sintetička sredstva (BitAssets), BitShares se često smatra prvim svetskim blockchain-om koji podržava DeFi.

Kao što smo prethodno dodirnuli, BitShares koristi distribuirane autonomne kompanije (DAC) za proizvodnju samoupravnog, samofinansirajućeg sistema koji omogućava vlasnicima BTS-a da postavljaju poslovna pravila koja upravljaju ekosistemom BitShares kroz siguran postupak predlaganja i glasanja.

BitShares je takođe jedna od retkih blockchain platformi koja u potpunosti ukida adrese. Umesto toga, koristi jednostavne beleške za razlikovanje korisnika, čineći je jednom od pristupačnijih kripto platformi. Takođe je izgrađen oko popularnog programa za upućivanje koji se koristi za podsticanje rasta mreže distribucijom naknada za nadogradnju između preporuka i mreže BitShares.

To je prvi blok lanac koji koristi samoupravljenu tehnologiju delegiranog dokazivanja udela (DPoS) i ima oko 3 sekunde vremena obrade transakcija, što ga čini jednim od najbržih blokova koji trenutno posluju.

U septembru 2020. godine, BitShares platforma je pretrpela težak proces, što je dovelo do stvaranja novih BitShares (NBS) – izvedenog projekta koji nije povezan sa originalnim BitShares. Kao rezultat viljuške, vlasnici BTS-a su emitovali NBS tokene u omjeru 1: 1.

Kako kupiti BitShares (BTS)?

BitShares (BTS) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

BitShares Vesti