Bitcoin Gold BTG

Rank #76 Websajt Dokumetacija GIT

Bitcoin Gold Cena (BTG) -6.88%

$23.78

Šta je Bitcoin Gold (BTG)? Bitcoin Gold je osnovan 2017. godine kako bi postao user-friendli alternativa Bitcoin-u. Mreža BTG ima za cilj da kombinuje sigurnost i čvrstoću Bitcoin bloka i njegovih karakteristika sa mogućnošću eksperimentisanja i razvoja. BTG poboljšava i proširuje kripto prostor s blockchain-om usko kompatibilnim sa Bitcoin-om, ali bez korišćenja resursa poput bitcoin […]

BTG/USD Cena Uživo

Bitcoin Gold Kurs

(BTG) Kurs
24 Sata-6.88%
7 Dana-20.06%
30 Dana-35.03%
60 Dana-33.34%
90 Dana-42.43%

Šta je Bitcoin Gold (BTG)?

Bitcoin Gold je osnovan 2017. godine kako bi postao user-friendli alternativa Bitcoin-u. Mreža BTG ima za cilj da kombinuje sigurnost i čvrstoću Bitcoin bloka i njegovih karakteristika sa mogućnošću eksperimentisanja i razvoja.

BTG poboljšava i proširuje kripto prostor s blockchain-om usko kompatibilnim sa Bitcoin-om, ali bez korišćenja resursa poput bitcoin hash pover-a ili nadmetanja za „stvarni Bitcoin“ naslov. Kompanija ima za cilj da predstavi novčić sa mogućnostima primene Bitcoin-a, međutim, proširujući mogućnosti programera DeFi i DApp da koriste novčić.

Ko su osnivači Bitcoin Golda?

Bitcoin Gold osnovala je grupa entuzijasta sa različitim poreklom i veštinama. Hang Iin je suosnivač i vodeći programer u kompaniji Bitcoin Gold. Diplomirao je računarstvo na Univerzitetu Fudan 2015. Njegova profesionalna karijera započela je odmah nakon što je diplomirao. Krajem 2015. godine Iin je postao softverski inženjer za Google. Posle tri godine tehnološkog giganta, Hang Iin je odlučio da se upusti u preduzetništvo pokretanjem Bitcoin Gold-a. U 2018. godini učestvovao je i u osnivanju HashForests-a.

Martin Kuvandzhiev je drugi suosnivač Bitcoin Gold-a, a takođe je i član odbora kompanije. Diplomirao je inženjer računarskog softvera na Tehničkom univerzitetu u Sofiji, a njegov profesionalni put započeo je kao radnik u ugostiteljstvu u kompaniji McDonald’s. 2015. godine postao je docent na Tehničkom univerzitetu u Sofiji, a 2016. godine započeo je posao vodećeg iOS programera u phire JSC. Od suosnivanja Bitcoin Gold-a 2017. godine, takođe je pokrenuo još jednu kompaniju pod nazivom GoStartups.net. Trenutno je Kuvandzhiev takođe izvršni direktor kompanije Assetifi.

Šta čini Bitcoin Gold jedinstvenim?

Bitcoin Gold je jedinstvena kombinacija svojstvenih svojstava originalnog Bitcoin blockchaina i inovativnog pristupa razvoju i aplikacijama blockchaina. Kao tvrda vilica originalnog Bitcoin tokena, BTG ima za cilj revoluciju u procesu rudarstva uvođenjem novog algoritma dokaza o radu koji se bori protiv problema skalabilnosti sa kojima se bori Bitcoin.

Kao protokol otvorenog koda, Bitcoin Gold omogućava programerima da slobodno učestvuju u upravljanju i razvoju blockchaina. Prema kompaniji, ovo je obavezan zahtev za potiskivanje decentralizacije i jedna od glavnih tačaka u kojima se Bitcoin bori.

Bitcoin Gold je jedno od prvih hard vilica originalne kripto valute, koje je privuklo pažnju institucionalnih i poslovnih investitora. BTG je dostupan na raznim berzama, kao i usluge zamene i novčanika. Na kraju, Bitcoin Gold je aktivno usvojilo nekoliko internet pretraživača i dobavljača usluga.

Kako kupiti Bitcoin Gold (BTG)?

Bitcoin Gold (BTG) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Bitcoin Gold Vesti