Bitcoin Cash BCH

Rank #10 Websajt GIT

Bitcoin Cash Cena (BCH) -2.35%

$350.20

Šta je Bitcoin Cash? Bitcoin Cash je peer-to-peer elektronski sistem gotovine koji za cilj ima da postane zdrav globalni novac sa brzim uplatama, mikro naknadama, privatnošću i velikim transakcionim kapacitetom (veliki blokovi). Na isti način na koji se fizički novac, kao što je novčanica u dolarima, predaje direktno osobi koja se plaća, isplate Bitcoin Cash-a […]

BCH/USD Cena Uživo

Bitcoin Cash Kurs

(BCH) Kurs
24 Sata-2.35%
7 Dana8.29%
30 Dana-23.84%
60 Dana-20.58%
90 Dana-34.64%

Šta je Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash je peer-to-peer elektronski sistem gotovine koji za cilj ima da postane zdrav globalni novac sa brzim uplatama, mikro naknadama, privatnošću i velikim transakcionim kapacitetom (veliki blokovi). Na isti način na koji se fizički novac, kao što je novčanica u dolarima, predaje direktno osobi koja se plaća, isplate Bitcoin Cash-a se šalju direktno od jedne osobe drugoj.

Kao decentralizovana kripto valuta bez dozvole, Bitcoin Cash ne zahteva nezavisne treće strane i centralnu banku. Za razliku od tradicionalnog fiat novca, Bitcoin Cash ne zavisi od monetarnih posrednika kao što su banke i procesori plaćanja. Transakcije ne mogu biti cenzurisane od strane vlada ili drugih centralizovanih korporacija. Slično tome, sredstva se ne mogu zapleniti ili zamrznuti – jer finansijske treće strane nemaju kontrolu nad Bitcoin Cash mrežom.

Za šta se koristi Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash kombinuje oskudicu sličnu zlatu i potrošnju gotovine. Sa ograničenom ukupnom ponudom od 21 milion kovanica, Bitcoin Cash je dokazano oskudan i, poput fizičke gotovine, može se lako potrošiti. Transakcije su brze, a naknade za transakcije obično su manje od desetine centa. Svako može da prihvati Bitcoin Cash plaćanja pametnim telefonom ili računarom.

Bitcoin Cash ima razne slučajeve upotrebe. Pored peer-to-peer plaćanja između pojedinaca, Bitcoin Cash se može koristiti za plaćanje trgovcima koji učestvuju za robu i usluge u prodavnici i na mreži. Vrlo niske naknade omogućavaju nove ekonomije mikro-transakcija, poput davanja napojnica kreatorima sadržaja i nagrađivanju korisnika aplikacija za nekoliko centi. Bitcoin Cash takođe smanjuje naknade i vremena poravnanja za doznake i prekograničnu trgovinu. Ostali slučajevi upotrebe uključuju žetone, pojednostavljene pametne ugovore i privatna plaćanja alatima kao što su CashShuffle i CashFusion.

Da li se Bitcoin Cash razlikuje od Bitcoin-a?

Za razliku od Bitcoin BTC-a, Bitcoin Cash namerava da se poveća kako bi mogao da zadovolji zahteve globalnog sistema plaćanja. U vreme podele, veličina bloka Bitcoin Cash povećana je sa 1 MB na 8 MB. Povećana veličina bloka znači da Bitcoin Cash sada može da obrađuje znatno više transakcija u sekundi (TPS), istovremeno održavajući naknade izuzetno niskim, rešavajući probleme kašnjenja plaćanja i visokih naknada koje imaju neki korisnici na Bitcoin BTC mreži.

Od novembra 2020. godine, Bitcoin Cash ima veličinu bloka od 32 MB.

Kako kupiti Bitcoin Cash (BCH) ?

Bitcoin Cash (BCH) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.