Bitcoin Cash ABC BCHA

Rank #226 Websajt

Bitcoin Cash ABC Cena (BCHA) 0.00%

$0.00000000

Šta je Bitcoin Cash ABC (BCHA)? Bitcoin Cash ABC je blockchain i kripto valuta stvorena 15. novembra 2020. godine, kao rezultat hard forka u Bitcoin Cash (BCH) blockchain-u koji je originalni lanac podelio na dva nova lanca, privremeno nazvana „Bitcoin Cash ABC“ i „ Bitcoin Cash Node “. Potonji je zadržao postojeće ime i oznaku […]

BCHA/USD Cena Uživo

Bitcoin Cash ABC Kurs

(BCHA) Kurs
24 Sata0.00%
7 Dana0.00%
30 Dana0.00%
60 Dana0.00%
90 Dana0.00%

Šta je Bitcoin Cash ABC (BCHA)?

Bitcoin Cash ABC je blockchain i kripto valuta stvorena 15. novembra 2020. godine, kao rezultat hard forka u Bitcoin Cash (BCH) blockchain-u koji je originalni lanac podelio na dva nova lanca, privremeno nazvana „Bitcoin Cash ABC“ i „ Bitcoin Cash Node “. Potonji je zadržao postojeće ime i oznaku Bitcoin Cash, dok u vreme vilice Bitcoin Cash ABC još nije najavio novo brendiranje.

Bitcoin Cash ABC zasnovan je na Bitcoin Cash protokolu, koji je sam po sebi vilica originalnog Bitcoin (BTC) protokola. Fokusiran je na pružanje brze, visoko skalabilne, globalne kripto valute na način koji je dugoročno održiv.

Ko su osnivači Bitcoin Cash ABC-a?

Bitcoin Cash ABC prvi put je najavio 2017. godine Amauri Sechet, takođe poznat kao „Deadalnik“, kao softversko rešenje za upravljanje Bitcoin Cash punim čvorom. Sechet je bio izuzetno aktivan u razvoju Bitcoin Cash-a, vodeći svoju početnu viljušku od Bitcoin-a u avgustu 2017. godine, njen nastavak nakon što je Bitcoin SV (BSV) od njega račvaljen u novembru 2018, i najnoviju viljušku od Bitcoin Cash-a u novembru 2020. godine. Kao vodeći programer Bitcoin Cash ABC-a, koji je pružao mrežnu infrastrukturu Bitcoin Cash-a, bio je odgovoran za vođenje većeg dela razvoja Bitcoin Cash-a.

Sechet se prvi put povezao sa Bitcoin-om 2011. godine, kasnije je odlučio da se od njega odvoji zbog, kako je verovao, njegove nesposobnosti da se dovoljno razmeri. Pre rada na Bitcoin Cash ABC-u, bio je softverski inženjer na Fejsbuku, bio je uključen u projekat kompajlera jezika LLMV i bio je vodeći programer Stupid D Compiler-a, D kompajlera poznatog kao SDC. Prethodno je radio sa drugim softverom čvora Bitcoin Cash, Bitcoin Unlimited, koji je napustio u maju 2019. godine.

Šta čini Bitcoin Cash ABC jedinstvenim?

Kao vilica Bitcoin Cash-a, Bitcoin Cash ABC zadržava mnoge iste karakteristike. Njegov glavni cilj je stvaranje novca koji je „upotrebljiv za sve na svetu“ i koji će „dramatično povećati ljudsku slobodu i prosperitet“. Koristi veću veličinu bloka od Bitcoina kao način za povećanje vremena transakcija i skalabilnosti.

Bitcoin Cash ABC je u svoj protokol uveo dve glavne izmene koje ga razlikuju od Bitcoin Cash-a: novi algoritam prilagođavanja poteškoća u rudarstvu poznat kao Aserti3-2d ili ASERT i zahtev da se 8% svih novokovanih BCHA dodeli za finansiranje daljeg razvoj mreže. Druga promena, poznata kao „pravilo monetarne baze“, pokazala se kontroverznom i primarno je doprinela vilici. Međutim, Sechet tvrdi da je postojanje mehanizma samofinansiranja u skladu sa prvobitnom vizijom Bitcoin-a.

Pedeset procenata BCHA prikupljenih kroz pravilo coinbase odlazi razvojnom timu za finansiranje njegovih kontinuiranih operacija i strateških inicijativa, koje uključuju uspostavljanje prilagodljivih veličina blokova, remont mempoola, zapošljavanje novog osoblja i još mnogo toga. Preostalih 50% ide za Global Netvork Council, sistem upravljanja putem kojeg programeri, rudari i glavni vlasnici tokena mogu glasati o tome kako sredstva treba reinvestirati u ekosistem.

Kako kupiti Bitcoin Cash ABC (BCHA)?

Bitcoin Cash ABC (BCHA) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Bitcoin Cash ABC Vesti