Basic Attention Token BAT

Rank #72 Websajt Dokumetacija

Basic Attention Token Cena (BAT) -0.36%

$0.1842

Šta je Basic Attention Token (BAT)? Basic Attention Token(BAT) je token koji pokreće novu platformu za digitalno oglašavanje zasnovanu na blockchain-u, dizajniranu da pošteno nagradi korisnike za pažnju, a oglašavačima omogućava bolji povraćaj troškova oglašavanja. Ovo iskustvo pruža Brave Brovser, gde korisnici mogu gledati oglase koji čuvaju privatnost i primati BAT nagrade za to. S […]

BAT/USD Cena Uživo

Basic Attention Token Kurs

(BAT) Kurs
24 Sata-0.36%
7 Dana6.80%
30 Dana-15.15%
60 Dana-20.52%
90 Dana-31.89%

Šta je Basic Attention Token (BAT)?

Basic Attention Token(BAT) je token koji pokreće novu platformu za digitalno oglašavanje zasnovanu na blockchain-u, dizajniranu da pošteno nagradi korisnike za pažnju, a oglašavačima omogućava bolji povraćaj troškova oglašavanja.

Ovo iskustvo pruža Brave Brovser, gde korisnici mogu gledati oglase koji čuvaju privatnost i primati BAT nagrade za to. S druge strane, oglašavači mogu prikazivati ciljane oglase kako bi maksimizirali angažman i smanjili gubitke zbog prevara i zloupotrebe oglasa.

Basic Attention Token sam je jedinica nagrade u ovom reklamnom ekosistemu, a razmenjuju ga oglašavači, izdavači i korisnici. Oglašavači svoje reklamne kampanje plaćaju BAT tokenima. Iz ovog budžeta, mali deo se distribuira oglašivačima, dok se 70% distribuira korisnicima – dok su posrednici koji obično povećavaju troškove oglašavanja izrezani iz jednačine da bi poboljšali ekonomičnost.

Basic Attention Token pokrenut je 2017. godine nakon jedne od najbržih rasprodanih početnih ponuda kovanica svih vremena (ICO) svih vremena, pri čemu je platforma za manje od jednog minuta prikupila ukupno 35 miliona dolara. Od tada je svoje iskustvo oglašavanja zasnovanog na pažnji izbacilo korisnicima u većini zemalja kroz svoj program Brave Revards.

Od novembra 2020. godine Sjedinjene Države, Velika Britanija i Kanada imale su najaktivnije reklamne kampanje.

Ko su osnivači Basic Attention Token?

Basic Attention Token ima dva osnivača: Brendana Eicha i Briana Bondija – dva veoma ugledna pojedinca u industriji softvera za pregledavanje Interneta.

Brendan Eich je izvršni direktor kompanije Brave Softvare, Inc – matične firme koja stoji iza pretraživača Brave i Basic Attention Token. Pre uloge u Brave-u, Eich je bio osnivač i tehnički direktor Mozille, a takođe je izumeo JavaScript 1995. Takođe je pomogao u pokretanju jednog od najpopularnijih veb pregledača na svetu 2004. godine – Mozilla Firefok.

Isto tako, Brian Bondi se pridružuje kao CTO Brave’s i Basic Attention Token. Bondi je izuzetno iskusni inženjer sa prethodnim iskustvom radeći kao stariji softverski inženjer u Mozilli, programer softvera u Corel Corporation i vođa razvoja softvera na Khan Academi. Zajedno, Eich i Bondi imaju kombinovano više od 50 godina iskustva u razvoju softvera.

Ukupno na veb lokaciji Basic Attention Token nalazi se 16 članova tima, od kojih mnogi imaju razvojno, inženjersko ili istraživačko iskustvo.

Šta čini Basic Attention Token jedinstvenim?

Primarni slučaj upotrebe osnovnog znaka pažnje je token plaćanja za vođenje reklamnih kampanja putem hrabrih oglasa. Od novembra 2020. oglašavači moraju da se obavežu na minimalnu potrošnju na oglase od 2.500 američkih dolara mesečno da bi mogli da pokrenu svoju kampanju, ali trenutno je u pripremi samoposlužna platforma sa potencijalno donjim ograničenjima.

Trenutno se ovaj budžet za oglašavanje mora u potpunosti platiti osnovnim žetonom pažnje, koji oglašavači mogu dobiti na raznim nezavisnim platformama za razmenu. Od toga, Hrabri uzima malu proviziju, a ostatak se distribuira izdavačima i korisnicima.

Jedna od glavnih karakteristika prepoznavanja osnovnog znaka pažnje i ekosistema Hrabri pregledač je sposobnost nagrađivanja (davanja napojnica) korisnicima koji još uvek nisu deo mreže – to uključuje i veb lokacije i pojedinačne korisnike Tvittera. Ovi korisnici se tada mogu bezbedno registrovati na platformu da prikupe sve nagomilane savete.

I Basic Attention Token i Brave Browser postigli su značajan ugled korisnika od svog lansiranja. Od oktobra 2020. godine, Brave Browser ima ukupno 20,5 miliona aktivnih korisnika mesečno, dok osnovni token pažnje sada drži ukupno više od 368 000 jedinstvenih novčanika.

Kako kupiti Basic Attention Token (BAT)?

Basic Attention Token (BAT) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Basic Attention Token Vesti