Band Protocol BAND

Rank #170 Websajt Dokumetacija GIT

Band Protocol Cena (BAND) 8.16%

$2.23

Šta je Band Protocol (BAND)? Band Protocol je oracle platforma za prenos podataka koja sadrži više lanaca i koja može da uzima podatke iz stvarnog sveta i isporučuje ih lančanim aplikacijama, istovremeno povezujući API-je sa pametnim ugovorima kako bi olakšala razmenu informacija između lanca i van lanca. izvori podataka. Pružajući ugledne, proverive podatke iz stvarnog […]

BAND/USD Cena Uživo

Band Protocol Kurs

(BAND) Kurs
24 Sata8.16%
7 Dana5.40%
30 Dana33.19%
60 Dana8.56%
90 Dana56.46%

Šta je Band Protocol (BAND)?

Band Protocol je oracle platforma za prenos podataka koja sadrži više lanaca i koja može da uzima podatke iz stvarnog sveta i isporučuje ih lančanim aplikacijama, istovremeno povezujući API-je sa pametnim ugovorima kako bi olakšala razmenu informacija između lanca i van lanca. izvori podataka.

Pružajući ugledne, proverive podatke iz stvarnog sveta blok-lancima, Band Protocol otključava čitav niz novih slučajeva upotrebe koje programeri mogu istražiti – budući da sada mogu da koriste bilo koju vrstu podataka iz stvarnog sveta kao deo svoje logike decentralizovane aplikacije (DApp), uključujući sport, vreme, slučajni brojevi, podaci o cenama i još mnogo toga.

Band Protocol je u početku pokrenut kao ERC-20 projekat na Ethereum blockchain-u u septembru 2019. godine, ali je prebačen na mrežu Cosmos u junu 2020. godine puštanjem Band Protocol 2.0. Novi protokol je izgrađen na BandChain-u koristeći Cosmos SDK. Oracle čvorovi na BandChain-u ne samo da prenose podatke, već su takođe uključeni u proizvodnju / validaciju blokova, dajući im dvostruku ulogu.

BAND je izvorni token ekosistema protokola opsega i koristi se kao instrument osiguranja od strane validatora uključenih u ispunjavanje zahteva za podacima, kao i glavni medij razmene na BandChain-u koji se koristi za plaćanje privatnih podataka.

Ko su osnivači opsega protokola?

Band Protocol osnovali su 2017. godine Soravis Srinavakoon, Paul Chonpimai i Soravit Suriiakarn.

Soravis Srinavakoon, trenutni izvršni direktor Band Protocol, bivši je softverski inženjer u Ericssonu i savetnik za upravljanje u The Boston Consulting Group. Paul Chonpimai, s druge strane, je CPO Band Protocol-a i bivši veb programer u Turfmapp-u i inženjer u Tripadvisor-u. I na kraju, bivši softverski inženjer u Dropbok-u i Kuora Soravit Suriiakarn je trenutni tehnički direktor Band Protocol-a i takmičar u zlatnoj medalji.

Pored osnivačkog tima, na stranici Band Protocol LinkedIn trenutno se nalazi ukupno 20 dodatnih zaposlenih, od kojih je većina raštrkana po Aziji, a uključuju dizajnere, programere i inženjere. Platformu podržavaju i glavni globalni investitori, uključujući Sekuoia Capital, Dunamu & Partners, Spartan Group i Binance.

Šta čini opseg protokola jedinstvenim?

Band Protocol je dizajniran da bude brži i efikasniji od konkurentskih oracle rešenja, a takođe je kompatibilan sa većinom okvira za razvoj blockchain-a i pametnih ugovora – osiguravajući da se pouzdani podaci mogu unositi u i iz više različitih blockchains-a.

Da bi postigao svoj prenos podataka u više lanaca, Band Protocol planira da iskoristi Cosmos-ov protokol Inter Blockchain Communication (IBC) koji se još uvek razvija. Ostaje nejasno koliko će vremena trebati dok IBC ne bude operativan i spreman za upotrebu.

Opseg protokola je dizajniran da nudi izradu proroka bez dozvole, omogućavajući bilo kome da započne servisiranje zahteva za podacima. Takođe nudi izuzetno jednostavnu pametnu integraciju ugovora, omogućavajući programerima da počnu da koriste podatke iz propovedi protokola opsega sa samo nekoliko redova koda pozivanjem unapred definisanog interfejsa.

Kako kupiti Band Protocol (BAND)?

Band Protocol (BAND) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Band Protocol Vesti