Balancer BAL

Rank #145 Websajt Dokumetacija GIT

Balancer Cena (BAL) 1.27%

$2.53

Šta je Balancer (BAL)? Balancer je automatizovani market mejker (AMM) koji je razvijen na Ethereum blockchain-u i pokrenut u martu 2020. Placeholder and Accomplice je uspeo da prikupi krug semena od 3 miliona dolara. Balancer protokol funkcioniše kao samobalansirani ponderisani portfelj, senzor cena i dobavljač likvidnosti. Omogućava korisnicima da zarađuju kroz nedavno uvedeni token ($ […]

BAL/USD Cena Uživo

Balancer Kurs

(BAL) Kurs
24 Sata1.27%
7 Dana4.47%
30 Dana-27.42%
60 Dana-24.97%
90 Dana-33.55%

Šta je Balancer (BAL)?

Balancer je automatizovani market mejker (AMM) koji je razvijen na Ethereum blockchain-u i pokrenut u martu 2020. Placeholder and Accomplice je uspeo da prikupi krug semena od 3 miliona dolara. Balancer protokol funkcioniše kao samobalansirani ponderisani portfelj, senzor cena i dobavljač likvidnosti. Omogućava korisnicima da zarađuju kroz nedavno uvedeni token ($ BAL) doprinoseći prilagodljivim bazenima likvidnosti.

Protokol upravlja sa nekoliko vrsta spremišta:

  • Privatni bazeni daju vlasniku kontrolu nad bazenom i čine osobu jedinstvenom doprinositeljkom likvidnosti u bazenu. Takođe, vlasnik može promeniti sve parametre.
  • Zajednički bazeni su za one koji žele da postanu pružaoci likvidnosti (LP). LP-ovi se nagrađuju Balancer Pool Tokens (BPT).
  • Pametni bazeni su slični privatnim bazenima, ali se njima upravlja pametnim ugovorom. Oni takođe nagrađuju korišćenje BPT-ova i omogućavaju bilo kome da unese likvidnost u fond.

Ko su osnivači Balancer-a?

Laboratoriju Balancer osnovali su Fernando Martinelli i Mike McDonald, ali započeo je kao istraživački program u softverskoj firmi „BlockScience“ 2018. Projekat Balancer sadrži inteligentne, istomišljenike sa oštrim razumevanjem prostora DeFi.

Fernando Martnelli, serijski preduzetnik i član zajednice proizvođača Maker, ima dugogodišnje radno iskustvo izvan kompanije Balancer. Suosnivač je mnogih drugih kompanija pre nego što je sa svojim partnerom Mikeom McDonaldom pokrenuo Balancer.

Mike McDonald je suosnivač i tehnički direktor kompanije Balancer. On je inženjer bezbednosti i tvorac mkr.tools Pridružio se Fernandu Martnelli-u kako bi izgradio platformu Balancer.

Kristen Stone, izvršna direktorka kompanije Balancer, radi u kripto industriji više od pet godina. Bila je menadžer proizvoda u Coinbase-u i izgradila je timove u proizvodima i inženjeringu.

Timur Badretdinov, programer je i radio je na nekoliko projekata pre nego što je radio u Balancer-u. Osnovao je kompaniju pod nazivom „Longcaller“, platformu koja se fokusirala na pružanje pregleda kripto valuta i obrazovnog sadržaja blockchain-a.

Šta čini Balancer jedinstvenim?

Balancer je sličan Unisvap-u i Curve-u, jer omogućava bilo kome da kreira bazene tokena. Bazen se prilagođava kako bi žetoni bili jednako ponderisani bez obzira na promene u njihovoj ceni. Međutim, jedna jedinstvena karakteristika Balancera je da se može dodati više tokena, a ETH nije potreban.

Iako Balancer nije prvi DeFi protokol koji koristi AMM-ove, međutim, doneo je novo lice i pristup likvidnosti. Jedinstvena karakteristika protokola je što omogućava dobavljačima likvidnosti da imaju do osam sredstava po tržištu koja su ponderisana u procentima i automatski ponovo uravnotežena.

Sa Balancerom, korisnici ne moraju da polože 50% željenog sredstva, ali im je dozvoljeno da odluče koliko podržanih sredstava žele da polože. Još jedna jedinstvena karakteristika Balancer Lab-a je da korisnici mogu da ostvare visok povraćaj sredstava koja su slabo tražena putem mogućnosti arbitraže i smanjenja klizanja. Ovde možete saznati više o tome kako Balancer radi.

Kako kupiti Balancer (BAL)?

Balancer (BAL) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Balancer Vesti