Avalanche AVAX

Rank #42 Websajt Dokumetacija GIT

Avalanche Cena (AVAX) 6.08%

$27.41

Šta je Avalanche (AVAKS)? Avalanche je krovna platforma za pokretanje aplikacija za decentralizovano finansiranje (DeFi), finansijske imovine, trgovine i drugih usluga. Cilj mu je da bude nešto poput globalne razmene imovine, koja omogućava bilo kome da lansira ili trguje bilo kojim oblikom imovine i kontroliše je na decentralizovan način koristeći pametne ugovore i druge najsavremenije […]

AVAX/USD Cena Uživo

Avalanche Kurs

(AVAX) Kurs
24 Sata6.08%
7 Dana-17.39%
30 Dana-23.47%
60 Dana-22.46%
90 Dana-49.96%

Šta je Avalanche (AVAKS)?

Avalanche je krovna platforma za pokretanje aplikacija za decentralizovano finansiranje (DeFi), finansijske imovine, trgovine i drugih usluga.

Cilj mu je da bude nešto poput globalne razmene imovine, koja omogućava bilo kome da lansira ili trguje bilo kojim oblikom imovine i kontroliše je na decentralizovan način koristeći pametne ugovore i druge najsavremenije tehnologije.

Programeri kompanije Ava Labs tvrde da je Avalanche prva mreža pametnih ugovora koja standardno nudi finalizaciju transakcija za manje od jedne sekunde.

Avalanche je lansirao svoju glavnu mrežu u septembru 2020. Izvorni token platforme, AVAKS, obavlja različite zadatke u okviru Avalanche-a i takođe funkcioniše kao sistem nagrađivanja i plaćanja za korisnike.

Ko su osnivači Avalanche?

Ava Labs ima tri suosnivača, među kojima je i Emin Gun Sirer, veteran informatičar dugo povezan sa Bitcoin-om (BTC) i decentralizovanim mrežama.

Sirer se već dugo bavi skaliranjem bitkoina, a Avansni konsenzus je direktan nastavak ovog istraživanja, omogućavajući obim transakcija znatno veći od bitkoina i takmičeći se sa Visa-om.

Poput Sirera, kolege suosnivači Kevin Sekniki i Maofan “Ted” Iin takođe su povezani sa Univerzitetom Cornell. Sirer je savetnik Iin-a, koji je doktorirao na računarskim naukama.

Preostali deo tima čine stručnjaci za računarstvo, ekonomiju, finansije i pravo.

Šta čini Avalanche jedinstvenom?

Avalanche nudi decentralizovano trgovanje imovinom koje svako može pokrenuti i koristiti, i to sa mrežom koja je jedinstvena u digitalnom području po pružanju potsekundnih potvrda transakcija.

Programeri imaju za cilj da okupe ogroman, fragmentiran i često neproziran svet trgovine imovinom pod jednim krovom, omogućavajući pristup bez prepreka. Programeri mogu stvoriti i osloboditi sve vrste entiteta od blok-lanaca do digitalnih prikaza bilo kog sredstva i omogućiti im da trguju u skladu sa bilo kojim zadatim parametrima. To uključuje, na primer, oponašanje propisa o usklađenosti u raznim jurisdikcijama.

AVAKS token formira interni način plaćanja za Avalanche i koristi se za naplatu naknada tokom transakcija, kao i za podsticaje i srodne svrhe. Korisnici takođe mogu ostvariti pasivni prihod ulaganjem svojih kovanica na mrežu.

Kako kupiti Avalanche (AVAX)?

Avalanche (AVAX) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Avalanche Vesti

https://twitter.com/AvalancheAVAX