Atari Token ATRI

Rank #331 Websajt Dokumetacija

Atari Token Cena (ATRI) 0.00%

$0.00000000

Šta je Atari TOKEN [ATRI]? Atari Token je decentralizovana kripto valuta zasnovana na Ethereum (ETH) blok lancu. Dizajnirao ga je Atari Chain Ltd. – podružnica kompanije za video igre i potrošačku elektroniku Atari Interactive – posebno za potrebe industrije interaktivne zabave. Atari-jev plan za ATRI token je da postane univerzalno sredstvo plaćanja za industriju video […]

ATRI/USD Cena Uživo

Atari Token Kurs

(ATRI) Kurs
24 Sata0.00%
7 Dana0.00%
30 Dana0.00%
60 Dana0.00%
90 Dana0.00%

Šta je Atari TOKEN [ATRI]?

Atari Token je decentralizovana kripto valuta zasnovana na Ethereum (ETH) blok lancu. Dizajnirao ga je Atari Chain Ltd. – podružnica kompanije za video igre i potrošačku elektroniku Atari Interactive – posebno za potrebe industrije interaktivne zabave.

Atari-jev plan za ATRI token je da postane univerzalno sredstvo plaćanja za industriju video igara, omogućavajući programerima i izdavačima nove opcije za monetizaciju svojih proizvoda, integraciju pametnih ugovora, zaštitu imovine u igri i još mnogo toga.

ATRI je postao dostupan javnosti 30. oktobra 2020. Pre toga, prošao je tri privatne pretprodaje u martu-aprilu, septembru i oktobru 2020.

Ko su osnivači Atari tokena?

Atari Token je osnovao i kontinuirano ga razvija Atari Chain Limited, podružnica kompanije Atari stvorena specijalno za ovu svrhu.

Sam Atari je jedna od najranijih uspešnih kompanija za video igre i arkadne igre, čiji su osnivači u Kaliforniji 1972. godine Nolan Bushnell i Ted Dabnei. Pong – prvu komercijalno uspešnu video igru – Atari je objavio u novembru 1972.

Kompanija Atari 2600 konzola za video igre, objavljena 1977. godine, bila je jedna od prvih platformi koja je pionirsko iskoristila ROM kertridže – za razliku od mnogih drugih konzola u to vreme koje su podržavale samo igre koje su bile ugrađene u svaku konzolu.

U 2008. godini Atari je postao podružnica Infogrames Entertainment (IESA) – trenutno poznate kao Atari SA – francuske holding kompanije specijalizovane za video igre sa sedištem u Parizu.

Šta čini Atari Token jedinstvenim?

Glavno ciljno tržište Atari Tokena je industrija interaktivne zabave; sa ATRI-jem, Atari teži stvaranju decentralizovanih, sigurnih i bez dozvola sredstava za prenos vrednosti između pojedinačnih igrača i / ili platformi za video igre.

Od novembra 2020. godine, Atari Chain Ltd. razvija sopstvenu mrežu pametnih platformi, video igara i onlajn kazina koja će podržati duboku integraciju sa ATRI-om i uživati u blagodatima povezanim sa decentralizovanim kriptovalutama zasnovanim na blockchain-u. U budućnosti kompanija planira da proširi mogućnost integracije ATRI-a na bilo koju platformu ili aplikaciju u industriji video igara.

ATRI je potpuno decentralizovani token zasnovan na Ethereum-ovom standardu kompatibilnosti ERC-20. To znači da se može lako integrisati sa postojećom infrastrukturom Ethereum-a, poput mrežnih razmena i novčanika, omogućavajući potpuno nove slučajeve upotrebe u industriji video igara.

Jedan od mogućih primera koje nudi sam Atari Chain su video igre zasnovane na veštinama koje omogućavaju igračima da međusobno stavljaju ATRI tokene. U ovom scenariju, pobednik bi poneo kombinovani ulog i mogao ga odmah pretvoriti u drugu kripto valutu ili tradicionalnu valutu poput američkog dolara na bilo kojoj kompatibilnoj berzi ERC-20 na kojoj je naveden ATRI.

Kako kupiti Atari Token (ATRI)?

Atari Token (ATRI) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Atari Token Vesti