Arweave AR

Rank #106 Websajt Dokumetacija GIT

Arweave Cena (AR) -6.86%

$22.32

Šta je Arweave (AR)? Arweave je decentralizovana mreža za skladištenje koja nastoji da ponudi platformu za neodređeno skladištenje podataka. Opisavši se kao „čvrsti disk u kolektivnom vlasništvu koji nikada ne zaboravlja“, mreža prvenstveno hostuje „permaveb“ – trajnu, decentralizovanu mrežu sa velikim brojem aplikacija i platformi koje pokreće zajednica. Mreža Arweave koristi matičnu kripto valutu AR […]

AR/USD Cena Uživo

Arweave Kurs

(AR) Kurs
24 Sata-6.86%
7 Dana2.57%
30 Dana-36.68%
60 Dana-44.37%
90 Dana-20.93%

Šta je Arweave (AR)?

Arweave je decentralizovana mreža za skladištenje koja nastoji da ponudi platformu za neodređeno skladištenje podataka. Opisavši se kao „čvrsti disk u kolektivnom vlasništvu koji nikada ne zaboravlja“, mreža prvenstveno hostuje „permaveb“ – trajnu, decentralizovanu mrežu sa velikim brojem aplikacija i platformi koje pokreće zajednica.

Mreža Arweave koristi matičnu kripto valutu AR za plaćanje „rudara“ na neodređeno skladištenje informacija o mreži.

Projekat je prvi put najavljen kao Archain u avgustu 2017. godine, kasnije rebrendiranje u Arweave u februaru 2018. godine i zvanično pokretanje u junu 2018. godine.

Ko su osnivači Arweave?

Arweave su osnovali Sem Villiams i Villiam Jones, dva doktora nauka. kandidati na Univerzitetu u Kentu. Villiams je na projekat došao sa iskustvom u decentralizovanim i distribuiranim sistemima, razvivši operativni sistem nazvan HidrOS kao deo svojih studija, dok je Jonesov fokus bio na teoriji grafova i neuronskim mrežama. Dok je Villiams napustio postdiplomske studije da bi se usredsredio na kompaniju, Jones je rano napustio projekat sredinom 2018. godine i završio doktorat.

Prema Vilijamsu, na tu ideju došao je šetajući planinom u Škotskoj, kasnije je koncept doneo Džounsu, sa kojim je razvio tehničke detalje. Nakon pokretanja Arweave-a, Villiams je kasnije imenovan za savetnika kompanije Minespider, kompanije koja pruža praćenje lanca snabdevanja zasnovanog na blockchain-u za sirovinsku industriju, a služio je i kao mentor za akceleratorski program Techstars.

Iako je Arweave osnovan sa centralizovanim vođstvom, u januaru 2020. pokrenuo je decentralizovanu autonomnu organizaciju koja se sastojala od članova osnovne zajednice radi daljeg razvoja i širenja mreže i njenog ekosistema.

Šta čini Arweave jedinstvenim?

Prema njegovom žutom listu, Arweave nastoji da obezbedi „kolektivnu sposobnost skladištenja i deljenja informacija između pojedinaca i tokom vremena novim generacijama“. Da bi postigao ovaj cilj, njegov vodeći permaveb je izgrađen na vrhu Arweave-ove „blockveave“, varijacije blockchain tehnologije u kojoj je svaki blok povezan i sa onim neposredno pre i sa slučajnim ranijim. Arweave kaže da ovo podstiče rudare da čuvaju više podataka jer moraju da imaju pristup slučajnim prethodnim blokovima da bi dodali nove i dobili nagrade.

Arweave je fokusiran na izgradnju održivog ekosistema oko mreže. U junu 2020. godine predstavio je „tokene za podelu dobiti“, koji omogućavaju programerima da primaju dividende kada se od njihovih aplikacija generišu naknade za mrežne transakcije, a u njemu su smešteni inkubatori koji podržavaju izgradnju aplikacija zasnovanih na permaveb-u. Projekat takođe radi sa startap kompanijama kroz svoj program „Boost“, nudeći besplatno skladište i pristup Arweave timu i investitorima iz industrije.

U martu 2020. godine, Arweave je objavio da je dobio 8,3 miliona dolara finansiranja od Andreessen Horovitz-a, Union Skuare Ventures-a i Coinbase Ventures-a. Ovo je usledilo nakon ranije investirane u novembru 2019. takođe Andreessen Horovitz-a i Union Skuare Ventures-a, kao i Multicoin Capital.

Kako kupiti Arweave (AR)?

Arweave (AR) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Arweave Vesti