Ampleforth AMPL

Rank #175 Websajt Dokumetacija GIT

Ampleforth Cena (AMPL) 3.97%

$1.18

Šta je ampleforth (AMPL)? Ampleforth je kriptovaluta zasnovana na Ethereumu sa algoritamski prilagođenim cirkulacionim napajanjem. Dizajniran je da bude osnovni novac nove decentralizovane ekonomije, pružajući sredstvo koje se ne može razblažiti inflacijom ponude i ostaje nevezano za dejstvo cena drugih kripto valuta – i posebno Bitcoina (BTC). Uz Ampleforth, vlasnici tokena poseduju fiksni deo ukupne […]

AMPL/USD Cena Uživo

Ampleforth Kurs

(AMPL) Kurs
24 Sata3.97%
7 Dana-8.06%
30 Dana-8.18%
60 Dana-9.85%
90 Dana9.34%

Šta je ampleforth (AMPL)?

Ampleforth je kriptovaluta zasnovana na Ethereumu sa algoritamski prilagođenim cirkulacionim napajanjem. Dizajniran je da bude osnovni novac nove decentralizovane ekonomije, pružajući sredstvo koje se ne može razblažiti inflacijom ponude i ostaje nevezano za dejstvo cena drugih kripto valuta – i posebno Bitcoina (BTC).

Uz Ampleforth, vlasnici tokena poseduju fiksni deo ukupne AMPL cirkulirajuće zalihe, a ne fiksni broj tokena. Kada protokol otkrije da je cena AMPL previsoka, povećava cirkulaciono napajanje, dok se ponuda smanjuje ako je cena preniska.

Ova promena se prenosi na sve novčanike Ampleforth, kojima se ravnoteža novčanika prilagođava proporcionalno. Bez obzira na ovu promenu, vlasnici AMPL-a i dalje će zadržati isti procenat ponude tokena.

Ovaj postupak automatskog prilagođavanja snabdevanja poznat je kao „ponovna baza“ i javlja se jednom dnevno, sa pozitivnom ponovnom osnovom ako cena pređe 1,06 USD, a sa negativnom ako je ispod 0,96 USD. Opšti cilj sistema je da stvori podsticaje koji vraćaju tržišnu cenu AMPL na ~ 1 USD.

Ko su osnivači Ampleforth-a?

Ampleforth je osnovao Evan Kuo, iskusni menadžer proizvoda i serijski preduzetnik koji je diplomirao na polju mehatronike, robotike i automatike iz UC Berkelei.

Kuo je opisan kao ljubitelj umetnosti i matematike i ima iskustva u razvoju proizvoda za predviđanje na aukciji. Ranije je imao ulogu izvršnog direktora u kompaniji Pithagoras Pizza – službi za dostavu pice sa sedištem u San Francisku, ali sada ima ulogu izvršnog direktora u fondaciji Ampleforth – kompaniji za razvoj i upravljanje koja stoji iza protokola Ampleforth.

Pored Kuo-a, tim Fondacije Ampleforth gotovo u potpunosti čine inženjeri i uključuju bivšeg Ubera i bivšeg Google-ovog starijeg softverskog inženjera Brandona Ilesa, koji je takođe naveden kao suosnivač projekta. Na svojoj LinkedIn stranici, Ampleforth trenutno navodi nešto više od desetak članova tima, od kojih velika većina posluje na području zaliva San Franciska.

Šta čini Ampleforth jedinstvenim?

Ampleforth je jedinstven po tome što ima za cilj da pruži zaista nekoreliranu imovinu koja se može koristiti za diverzifikaciju portfelja kripto valuta, kao rezervno obezbeđenje za aplikacije decentralizovanog finansiranja (DeFi) i na kraju kao alternativa novcu centralne banke koji je otporan na šokove .

Ampleforth to postiže korišćenjem potpuno novog sistema, koji vidi kako se cirkulišuća ponuda širi i smanjuje kao odgovor na potražnju potrošača, bez razblaživanja bilo kog pojedinačnog aktera. Ampleforth veruje da ga ovo svojstvo čini pogodnim za novu vrstu osnovnog novca za digitalnu ekonomiju – slično onome kako se zlato ranije koristilo kao osnovni novac za mnoge fiat valute pre raskida Bretton Voods sporazuma.

Budući da na ponudu Ampleforth ne utiče inflacija ili bilo koji drugi faktor razblaživanja, on se jedinstveno pozicionira kao sredstvo koje je u stanju da održi svoju kupovnu moć u odnosu na drugu imovinu. To je čini atraktivnom kao živa ograda i kao alternativa fiat valutama koje pate od sve veće devalvacije.

Kako kupiti Ampleforth (AMPL)?

Ampleforth (AMPL) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Ampleforth Vesti