Aave AAVE

Rank #23 Websajt Dokumetacija GIT

Aave Cena (AAVE) 9.05%

$94.97

Šta je Aave (AAVE)? Aave je decentralizovani finansijski protokol koji omogućava ljudima da pozajmljuju i pozajmljuju kripto. Zajmodavci zarađuju od kamata polaganjem digitalne imovine u posebno kreirane bazene likvidnosti. Zajmoprimci tada mogu da koriste svoju kripto kao zalog za uzimanje fleš kredita koristeći ovu likvidnost. Aave (što na finskom znači „duh“) je prvobitno bio poznat […]

AAVE/USD Cena Uživo

Aave Kurs

(AAVE) Kurs
24 Sata9.05%
7 Dana18.60%
30 Dana9.40%
60 Dana13.49%
90 Dana-15.79%

Šta je Aave (AAVE)?

Aave je decentralizovani finansijski protokol koji omogućava ljudima da pozajmljuju i pozajmljuju kripto.

Zajmodavci zarađuju od kamata polaganjem digitalne imovine u posebno kreirane bazene likvidnosti. Zajmoprimci tada mogu da koriste svoju kripto kao zalog za uzimanje fleš kredita koristeći ovu likvidnost.

Aave (što na finskom znači „duh“) je prvobitno bio poznat kao ETHLend kada je pokrenut u novembru 2017. godine, ali preimenovanje u Aave dogodilo se u septembru 2018. (Ovo pomaže u objašnjavanju zašto se oznaka ovog tokena toliko razlikuje od njegovog imena!)

AAVE pruža vlasnicima diskontirane naknade na platformi, a takođe služi i kao upravljački token – dajući vlasnicima reč u budućem razvoju protokola.

Ko su osnivači Aavea?

Aave i njegovog prethodnika ETHLend osnovao je Stani Kulechov. U to vreme bio je frustriran zbog nedostatka zahteva za pozajmljivanje Ethereuma – a njegov projekat je izgrađen pre nego što su decentralizovane finansije uopšte postojale.

Kulechov je serijski preduzetnik koji je pohađao pravni fakultet i počeo da se bavi programiranjem još kao tinejdžer. Bio je rani usvojitelj u blockchain prostoru. Generalni direktor je rekao da želi da ETHLend preimenuje u Aave kako bi kompanija mogla da ponudi širi spektar usluga osim pozajmljivanja u Ether.

Prema Kulechovu, glavno ciljno tržište Aavea su ljudi koji su već angažovani u zajednici kriptovaluta.

Šta čini Aave jedinstvenim?

Aave ima nekoliko jedinstvenih prodajnih mesta u poređenju sa konkurentima na sve gužvom tržištu. Tokom pomame DeFi-a u leto 2020. godine, to je bio jedan od najvećih projekata u pogledu ukupne vrednosti kripto-podataka zaključanih u njegov protokol.

Projekat omogućava ljudima da pozajmljuju i pozajmljuju u oko 20 kripto valuta, što znači da korisnici imaju veći izbor. Jedan od vodećih proizvoda kompanije Aave su „brzi zajmovi“, koji su naplaćeni kao prva nelateralizovana opcija zajma u prostoru DeFi. Postoji kvaka: moraju se vratiti u okviru iste transakcije.

Još jedna velika prodajna stvar je kako oni koji se zadužuju preko Aave mogu da naizmenično menjaju fiksne i promenljive kamatne stope. Iako fiksne stope mogu pružiti određenu sigurnost u vezi sa troškovima tokom perioda volatilnosti na kripto tržištima, promenljive stope mogu dobro doći ako zajmoprimac misli da će cene u bliskoj budućnosti pasti.

Kako kupiti Aave (AAVE)?

Aave (AAVE) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Aave Vesti