1inch 1INCH

Rank #103 Websajt Dokumetacija GIT

1inch Cena (1INCH) 9.41%

$0.4282

Šta je 1inch (1INCH)? 1inch je decentralizovani razmenjivač (DEX) agregator, koji povezuje nekoliko DEX-ova u jednu platformu kako bi omogućio svojim korisnicima da pronađu najefikasnije rute zamene na svim platformama. Da bi korisnik mogao da pronađe najbolju cenu za zamenu, mora da pogleda svaku razmenu – DEX agregatori eliminišu potrebu za ručnom proverom, dovodeći efikasnost […]

1INCH/USD Cena Uživo

1inch Kurs

(1INCH) Kurs
24 Sata9.41%
7 Dana-21.78%
30 Dana-17.57%
60 Dana-6.37%
90 Dana2.73%

Šta je 1inch (1INCH)?

1inch je decentralizovani razmenjivač (DEX) agregator, koji povezuje nekoliko DEX-ova u jednu platformu kako bi omogućio svojim korisnicima da pronađu najefikasnije rute zamene na svim platformama. Da bi korisnik mogao da pronađe najbolju cenu za zamenu, mora da pogleda svaku razmenu – DEX agregatori eliminišu potrebu za ručnom proverom, dovodeći efikasnost do zamene na DEX-ovima.

DEX agregatori rade tako što dovode likvidnost iz različitih DEX-a, što znači da u najkraćem mogućem roku mogu korisnicima ponuditi bolje stope zamjene tokena nego što bi mogli naći na bilo kom pojedinačnom DEX-u.

1inch je pokrenut u avgustu 2020. godine nakon prikupljanja sredstava od Binance Labs, Galaki Digital, Greenfield One, Libertus Capital, Dragonfli Capital, FTKS, IOSG, LAUNCHub Ventures i Divergence Ventures.

U decembru 2020. godine, 1inch je prikupio još 12 miliona dolara u seriji A, koju je predvodio Pantera Capital, sa drugima uključujući ParaFi Capital, Blockchain Capital, Nima Capital i Spartan Group. Runda finansiranja je sprovedena SAFT prodajom (jednostavan ugovor za buduće tokene).

1 inch zimi 2020. takođe je lansirao Moonisvap, sopstvenog automatizovanog marketera (AMM).

U decembru 2020. godine, 1inch je lansirao svoj upravljački token 1INCH, a mrežom 1inch počela je da upravlja decentralizovana autonomna organizacija (DAO).

Ko su osnivači 1inch-a?

1inch su osnovali Sergej Kunz i Anton Bukov tokom hakatona ETHNevIork 2019. Njih dvojica su se ranije upoznali tokom direktnog prenosa Kunz-ovog IouTube kanala (CriptoManiacs) i počeli su zajedno da ulaze u hakatone, osvojivši nagradu na hakatonu u Singapuru kao i dve velike nagrade kompanije Ethereum Global.

Pre 1 inch, Kunz je radio kao stariji programer u agregatoru cena proizvoda Commerce Connector, kodiran u komunikacionoj agenciji Herzog, vodio je projekte u konsultantskoj kući Mimacom, a zatim je radio puno radno vreme u Porscheu i u DevOpsu i u cibersecuritiu.

Bukov, trenutno generalni direktor tehnologije od 1 inča, radio je na razvoju softvera od 2002, a od 2017. radio je na decentralizovanim finansijama (DeFi) na proizvodima uključujući gDAI.io i NEAR Protocol.

Šta čini 1inch jedinstvenim?

1inch je jedinstven po tome što svojim korisnicima pruža trenutno upravljanje. Ova funkcija omogućava 1inch korisnicima da glasaju za određena podešavanja protokola u modelu decentralizovane autonomne organizacije (DAO).

Kako kupiti 1inch (1INCH)?

1inch (1INCH) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.