0x ZRX

Rank #84 Websajt Dokumetacija GIT

0x Cena (ZRX) 2.41%

$0.3248

Šta je 0x (ZRKS)? 0x je infrastrukturni protokol koji omogućava korisnicima da lako trguju ERC20 tokenima i drugom imovinom na Ethereum blockchain-u, bez oslanjanja na centralizovane posrednike poput tradicionalnih berzi kripto valuta. 0x postiže ovu decentralizovanu funkcionalnost razmene koristeći kolekciju pametnih ugovora otvorenog koda, koji se mogu javno revidirati i koji zajedno rade na stvaranju […]

ZRX/USD Cena Uživo

0x Kurs

(ZRX) Kurs
24 Sata2.41%
7 Dana8.13%
30 Dana-26.51%
60 Dana-28.28%
90 Dana-33.45%

Šta je 0x (ZRKS)?

0x je infrastrukturni protokol koji omogućava korisnicima da lako trguju ERC20 tokenima i drugom imovinom na Ethereum blockchain-u, bez oslanjanja na centralizovane posrednike poput tradicionalnih berzi kripto valuta.

0x postiže ovu decentralizovanu funkcionalnost razmene koristeći kolekciju pametnih ugovora otvorenog koda, koji se mogu javno revidirati i koji zajedno rade na stvaranju fleksibilnog protokola trgovine sa malim trenjem koji programeri mogu lako da utkaju u svoje proizvode.

Protokol pokreće ERC20 uslužni token poznat kao ZRKS. Čvorovi koji (takođe poznati i kao releji) hostuju knjigu naloga van mreže i nude aplikacije okrenute ka korisnicima koje predstavljaju ove informacije i omogućavaju korisnicima da izvršavaju, popunjavaju i otkazuju transakcije, plaćaju se u ZRKS tokenima (kao naknade za trgovanje). ZRKS se takođe može koristiti za učešće u upravljanju platformom, pomažući nosiocima da predlažu i glasaju o promenama protokola.

U 2019. godini 0x je najavio remont ZRKS tokena, dodajući dodatnu funkcionalnost, omogućavajući vlasnicima ZRKS-a da delegiraju svoj udeo kod market mejkera ​​kako bi zaradio pasivne nagrade, zadržavajući svoj glas.

Ko su osnivači 0x-a?

0x su 2016. osnovali Vill Varren i Amir Bandeali. Dvoje suosnivača i dalje služe platformi, a Vill Varren je izvršni direktor 0x-a, dok je Amir Bandeali direktor tehničkih poslova.

Platforma je pokrenuta nakon uspešne inicijalne ponude kovanica (ICO) 2017. godine, tokom koje je prikupila ukupno 24 miliona dolara – uz podršku istaknutih investicionih kompanija, uključujući Polichain Capital, Pantera Capital i FBG Capital.

Pre rasprodaje ICO-a, Varren je radio u nekoliko istraživačkih uloga i kratko je obavljao ulogu tehničkog savetnika Osnovnog znaka pažnje (BAT). Sa druge strane, Bandeali je diplomirao na Univerzitetu u Ilinoisu sa diplomom iz finansija i držao nekoliko trgovačkih pozicija pre suosnivanja 0x.

Sada tim čini više od 30 pojedinaca, uključujući inženjere, istraživače i dizajnere koji rade na ažuriranju platforme i održavanju njenog nesmetanog rada.

Šta čini 0x jedinstvenim?

Za razliku od mnogih drugih Ethereum decentralizovanih protokola razmene, 0x podržava i zamenljive (ERC20) i nezamenljive (ERC-723) tokene. To znači da se može koristiti za neovlašćeno trgovanje širokim spektrom imovine, dajući vlasnicima mogućnost kupovine, prodaje i razmene velike većine Ethereum imovine kroz više od desetak različitih aplikacija.

0x protokol se može primeniti na širok spektar primena, uključujući tržišta eBai-a za digitalnu robu i usluge, OTC trgovačke stolove, funkciju razmene za DeFi protokole i obične stare decentralizovane berze.

Iako se 0x može koristiti za izgradnju visoko fleksibilnih proizvoda za razmenu, takođe se može ugraditi u proizvode gde je razmena imovine sekundarna karakteristika – kao što je kupovina u igri i platforme za upravljanje portfeljem.

Na 0x protokolu, primaoci likvidnosti plaćaju naknadu u obliku ZRKS tokena – ova naknada se koristi za podsticanje likvidnosti markera (relaier-a). Korisnici takođe moraju da plate protokolarnu naknadu u obliku etera (ETH), koji se koristi za plaćanje plina koji se koristi u bilo kojim transakcijama koje izvrše. Kao protokol otvorenog koda, 0x ne prima nikakav udeo u ovom prihodu, već ga podržavaju ZRKS tokeni otključani kao podsticaji tima i programera – zajedno sa početnim ICO finansiranjem.

Kako kupiti 0x (ZRX)?

0x (ZRX) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.