Ethereum Classic ETC

Rank #19 Websajt GIT

Ethereum Classic Cena (ETC) -5.20%

$25.59

Šta je Ethereum Classic (ETC)? Ethereum Classic (ETC) je hard fork Ethereum-a (ETH) koji je pokrenut u julu 2016. Njegova glavna funkcija je mreža pametnih ugovora, sa mogućnošću hostovanja i podrške decentralizovanih aplikacija (DApps). Njegov izvorni token je ETC. Od svog lansiranja, Ethereum Classic pokušava da se razlikuje od Ethereuma, s tim što se tehnički […]

ETC/USD Cena Uživo

Ethereum Classic Kurs

(ETC) Kurs
24 Sata-5.20%
7 Dana-8.34%
30 Dana-24.55%
60 Dana-14.10%
90 Dana2.31%

Šta je Ethereum Classic (ETC)?

Ethereum Classic (ETC) je hard fork Ethereum-a (ETH) koji je pokrenut u julu 2016. Njegova glavna funkcija je mreža pametnih ugovora, sa mogućnošću hostovanja i podrške decentralizovanih aplikacija (DApps). Njegov izvorni token je ETC.

Od svog lansiranja, Ethereum Classic pokušava da se razlikuje od Ethereuma, s tim što se tehnički putni plan dve mreže vremenom sve više i više udaljava.

Ethereum Classic prvi put je krenuo da očuva integritet postojećeg Ethereum blockchain-a nakon što je veliki hakerski događaj doveo do krađe 3,6 miliona ETH.

Ko su osnivači Ethereum Classic?

Ethereum Classic je ustvari nasleđeni lanac Ethereuma, a njegovi pravi tvorci su stoga originalni programeri Ethereuma – Vitalik Buterin i Gavin Vood.

Sporni hard fork za Ethereum dogodio se u julu 2016. godine, kada se učesnici nisu složili oko toga da li da vrate blockchain da bi se poništili efekti velikog hakovanja. To je uticalo na DAO, decentralizovanu autonomnu organizaciju (DAO) koja je nekoliko meseci ranije prikupila približno 150 miliona dolara u početnoj ponudi kovanica (ICO).

Ethereum Classic nastao je kao mreža koja nije vratila lanac. Programeri navode da za projekat ne postoji „zvanični“ tim i da je njegova „globalna razvojna zajednica„ dozvola “bez dozvole u ​​kojoj svako može da učestvuje“.

Šta Ethereum Classic čini jedinstvenim?

Glavni cilj Ethereum Classic je da sačuva Ethereum blockchain onakav kakav je prvobitno bio, bez veštačkog suprotstavljanja hakovanju DAO-a.

Njen apel je bio prvo onima koji se nisu složili sa odgovorom Ethereuma, ali nasleđena mreža je od tada stekla širu bazu obožavalaca, koja uključuje glavne investitore poput Barrija Silberta, izvršnog direktora investicione kompanije Graiscale.

Kao dobrovoljna organizacija, programeri ETC-a nemaju za cilj pretvaranje mreže u profitni entitet. Korisnici plaćaju naknadu za transakcije kao kod Ethereuma, a rudari ih prikupljaju na osnovu posla obavljenog u skladu sa algoritmom dokaznog rada (PoV).

Za razliku od Ethereum-a, Ethereum Classic ne planira da se pretvori u algoritam rudarstva sa dokazom udela (PoS), dok više programera nastavlja da radi na budućim poboljšanjima kao što su rešenja za skaliranje.

Kako kupiti Ethereum Classic (ETC)?

Ethereum Classic (ETC) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Ethereum Classic Vesti