Stellar XLM

Rank #14 Websajt Dokumetacija GIT

Stellar Cena (XLM) -3.36%

$0.1064

Šta je Stellar (KSLM)? Pojednostavljeno, Stellar je otvorena mreža koja omogućava premeštanje i skladištenje novca. Kada je objavljen u julu 2014. godine, jedan od njegovih ciljeva bio je jačanje finansijske inkluzije postizanjem nebankarskih sredstava na svetu – ali ubrzo nakon toga, njegovi prioriteti preusmereni su na pomaganje finansijskim firmama da se međusobno povežu putem blockchain […]

XLM/USD Cena Uživo

Stellar Kurs

(XLM) Kurs
24 Sata-3.36%
7 Dana-8.74%
30 Dana-24.32%
60 Dana-15.03%
90 Dana-4.33%

Šta je Stellar (KSLM)?

Pojednostavljeno, Stellar je otvorena mreža koja omogućava premeštanje i skladištenje novca. Kada je objavljen u julu 2014. godine, jedan od njegovih ciljeva bio je jačanje finansijske inkluzije postizanjem nebankarskih sredstava na svetu – ali ubrzo nakon toga, njegovi prioriteti preusmereni su na pomaganje finansijskim firmama da se međusobno povežu putem blockchain tehnologije.

Izvorni token mreže, lumens, služi kao most koji čini jeftiniju trgovinu sredstvima preko granice. Sve ovo ima za cilj da izazove postojeće pružaoce usluga plaćanja, koji često naplaćuju visoke naknade za slične usluge.

Ako sve ovo zvuči poznato, vredi napomenuti da je Stellar prvobitno zasnovan na protokolu Ripple Labs. Blok lanac je stvoren kao rezultat hard forka, a kod je naknadno prepisan.

Ko su osnivači Stellar-a?

Jed McCaleb osnovao je Stellar sa advokatom Joice Kim nakon što je 2013. napustio Ripple zbog neslaganja oko budućeg pravca kompanije.

Objašnjavajući obrazloženje Stellar-a u septembru 2020. godine, McCaleb je rekao CoinMarketCap-u: „Celokupni originalni dizajn Stellar-a je da možete da imate fiat valute i druge vrste oblika vrednosti paralelno međusobno i sa kripto imovinom. Ovo je izuzetno važno za vođenje ovih stvari u glavnom toku. “

Cilj McCaleba je da obezbedi da Stellar može ljudima pružiti način da svoj fiat prebace u kripto – i eliminiše trenje koje ljudi obično doživljavaju kada šalju novac širom sveta.

Trenutno služi kao tehnički direktor kompanije Stellar, kao i suosnivač fondacije Stellar Development. Ova neprofitna organizacija ima za cilj da „otključa ekonomski potencijal sveta čineći novac fluidnijim, tržišta otvorenijim i ljudima osnaženijim“.

Šta čini Stellar jedinstvenom?

Naknade su za mnoge prepreka. Međutim, visoki troškovi prilikom prekograničnih plaćanja nisu ekskluzivni samo za rešenja za plaćanja zasnovana na fiat-u, kao što je PaiPal – takođe je poznato da provizije za transakcije prolaze kroz krov na Bitcoin i Ethereum blokovima zbog zagušenja.

Stellar je jedinstven jer svaka transakcija košta samo 0,00001 KSLM. S obzirom na to kako jedna jedinica ove kriptovalute košta samo nekoliko centi u vreme pisanja ovog izveštaja, ovo pomaže da se osigura da korisnici zadrže više svog novca.

Nekoliko blockchain projekata uspelo je da obezbedi partnerstvo sa tehnološkim kompanijama velikih kompanija i fintech firmama. Pre nekoliko godina, Stellar i IBM udružili su se da bi pokrenuli Vorld Vire, projekat koji je omogućavao velikim finansijskim institucijama da predaju transakcije Stellar mreži i obavljaju transakcije koristeći premošnu imovinu kao što su stabilan novac.

Iako drugi blok lanci imaju sredstva zajednice, što znači da se grantovi mogu dodeljivati projektima koji pomažu u unapređivanju ekosistema, Stellar omogućava svojim korisnicima da glasaju o tome kojim poduhvatima treba dati ovu podršku.

Kako kupiti Stellar (XLM)?

Stellar (XLM) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Stellar Vesti